Data
30 de May de 2016

Metrovalencia instal·la 23 noves validadores per a facilitar l’ús de la targeta portamonedes TuiN

Les posada en servici d’estes canceladoras ha suposat una inversió pròxima als 79.000 euros

En el conjunt de la xarxa existixen 228 validadores en superfície i 496 en estacions subterrànies 

Amb la nova targeta portamonedes cal validar d’entrada i eixida en el metre, i només d’eixida en el tramvia

Metrovalencia ha instal·lat 23 noves validadores en estacions i baixadors de la seua xarxa de metro i tramvia per a facilitar la cancel·lació dels títols de viatge i afavorir l’ús de la targeta portamonedes TuiN de Metrovalencia, ja que, amb el dit títol, és obligatori validar a l’entrada i l’eixida en el cas del metro, i només d’entrada en la de tramvia. La inversió ronda els 79.000 euros.
 
En el conjunt de la xarxa existixen 228 validadores en superfície i 496 en estacions subterrànies. En concret, en el metro, cal validar sempre el títol en l’estació o parada d’origen i en la d’eixida, encara que siga una estació de superfície. Així, la targeta pot saber quin trajecte s’ha realitzat i descomptar el nombre de zones exacte que s’ha recorregut. Si només es valida d’entrada o eixida, la targeta descompta del saldo l’import de tres zones.
 
En el tramvia, s’ha de validar el títol en la terminal de l’andana corresponent al sentit del viatge. A diferència del metro, no cal validar-ho quan es finalitze el trajecte. La targeta només descompta del saldo l’import d’una zona.
 
En el cas que es vaja a realitzar un transbord entre metro i tramvia (Benimaclet, Entroncament i Marítim-Serrería) cal validar al canviar de mitjà de transport. Si es passa de tramvia a metro, cal disposar del saldo mínim per a viatjar i validar novament quan s’isca del metro. Si es transborda de metro a tramvia, quan s’isca del tramvia no cal validar.
 
Per este motiu, és molt important que l’usuari tinga a la seua disposició validadores en totes les estacions i andanes per a poder complir amb la reglamentació de cancel·lar el seu títol de transport a l’iniciar i concloure el seu viatge.
 
Les noves validadores s’estan instal·lant en les estacions d’Alginet (1), Foios (3), Albalat (1), Massamagrell (2), Picanya (1), Paiporta (1), Tarongers (1), Politécnic (1), Campus (1), TVV (1), Pont de Fusta (2), Estadi de Llevant (2), La Cadena (1), Vicent Zaragozá (1), Primat Reig (1), Marina Reial Joan Carles I (1), Serrería (1) i Florista (1).
 
Esta actuació forma part de la millora del servici a l’usuari que Metrovalencia ha iniciat amb la reubicació i instal·lació de noves validadores en distintes estacions de la seua xarxa per a facilitar el dit ús de la targeta portamonedes TuiN. En una primera fase, en les estacions de Rocafort, Torrent (2), Picanya, Almàssera, Albalat dels Sorells, Foios, Moncada, Godella, Burjassot-Godella, Entrepins i Campament les validadores situades en les sales d’espera es van traslladar a les andanes perquè estiguen disponibles a qualsevol hora, encara que les instal·lacions estiguen tancades.
 
A més, en les estacions de Foios, Godella, Burjassot-Godella, Burjassot, Benaguasil 1r, Benaguasil 2n, La Pobla de Vallbona, Fuente del Jarro, Montesol i El Clot es van instal·lar màquines noves per a donar servici a totes les andanes.
 
En una segona fase, es van instal·lar noves validadores en les estacions d’Alberic, L`Alcudia, Carlet, Alginet, Font Almaguer, Picassent, Sant Isidre, Seminari, Masies, L`Eliana, Llíria, Almàssera (3), La Canal (2), Campament (2) i Massamagrell (2).
 
Avantatges de la TuiN
 
Els usuaris de la targeta TuiN disfruten de nombrosos avantatges respecte als clients que es desplacen amb altres títols propis de Metrovalencia. D’esta manera, es pot viatjar amb el mateix títol per tota la xarxa, amb independència del nombre de zones que es recórreguen i de les estacions d’origen i destí.
 
La Zona D (excepte Aeroport) es considera per a este títol com a Zona C, per la qual cosa, per exemple, només cal pagar tres zones i no quatre si viatges fins a la Zona A. A més, la Zona B del tramvia es considera com a Zona A, per la qual cosa només cal pagar una zona en compte de dos si viatges fins a la Zona A.
 
Un altre avantatge és que, en els trajectes entre estacions contigües de dos zones (inclosos els baixadors que hi haja entre eixes estacions), només es cobra una zona. Açò s’aplica, per exemple, als trajectes Torrent- Picassent; l’Eliana-La Canyada; Bétera-Seminari o Almàssera-Alboraya-Peris Aragó.

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...