Data
01 de April de 2019

Metrovalencia instal·la nous seients i suports isquiàtics en les estacions d’Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya

S’han instal·lat un total de 40 nous punts de descans en les diferents andanes d’estes dos instal·lacions de les Línies 1 i 2 
Amb esta actuació FGV continua aplicant les mesures incloses en el seu propi Pla d’Accessibilitat Universal  

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha instal·lat nous bancs i suports isquiàtics en les estacions d’Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya de Metrovalencia, en les andanes de les Línies 1 (Bétera-Villanueva de Castelló) i 2 (Llíria-Torrent Avinguda).  

D’esta manera l’empresa pública, dins del seu Pla d’Accsebilidad Universal, dóna un pas més en la seua adaptació a la normativa sobre accessibilitat, en especial el RD 1544/2017 del 23 de novembre, que exigix que les andanes deuen de disposar de “seients i suports isquiàtics accessibles”.
 
Esta primera actuació permet incorporar 20 bancs de 2,5 metres i altres 20 suports isquiàtics de quatre metres de longitud. FGV ha triat estes instal·lacions al ser les més concorregudes d’estes línies.
 
Un suport isquiàtic és tipus d’un mobiliari urbà que permet el descans de les persones sense necessitat d’assentar-se i incorporar-se, per la qual cosa és adequat per a persones que presenten dificultat per a això, ja que es pot recuperar la posició dreta fàcilment. 
 
Este tipus de suports estan recomanats per a persones majors, embarassades o persones amb problemes lumbars, d’esquena o que utilitzen crosses o bastons, així com un altre tipus de discapacitat física.
 
El suport isquiàtic es compon d’un element de suport (en el que descansa el buit isqui) i un respatler opcional que completa la pròpia paret. Perquè el suport isquiàtic siga còmode per a tots, es dissenya amb dos altures i una superfície de suport suficient perquè resulte confortable.
 
 
Esta intervenció també forma part del procés de renovació previst per a les estacions subterrànies de la Línia 1 i 2 que s’ha avançat en Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya,  com a conseqüència del mal estat en què es trobava el mobiliari de les andanes, en alguns casos originari de 1988, quan es van obrir al públic estes instal·lacions.
 
Estos dissenys realitzats per FGV estan pensats, no sols per a complir amb la normativa en vigor, sinó per a optimitzar l’ús de l’estació. Estes instalacions disposen d’andanes amb poca amplària, amb una gran afluència d’usuaris, per la qual cosa s’ha decidit instal·lar més suports que bancs, ja que estos ocupen menys espai i permeten un descans còmode. 
 
El nou equipament també destaca per ser polivalent per a quasi tots els espais, desmuntable, robust per a suportar l’ús i el vandalisme, i fàcil de mantindre. La menor ocupació de l’espai d’estos suports, evita que alguns usuaris se senten en terra, ocupen molt espai i és un obstacle per a la resta de les persones.
 
Este tipus de mobiliari es va a estendre progressivament a totes les estacions subterrànies de les Línies 1 i 2, així com de la resta de la xarxa. En l’actualitat ja compten amb suports isquiàtics estacions com a Entroncament, Benimàmet, Els Carolines-Fira, i les dos estacions del municipi d’Alboraia. 
 
En les parades del tramvia s’ha realitzat també un prototip en  Benimaclet, i s’estendrà progressivament a la resta de línies. 
 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...