Data
24 de July de 2018

Metrovalencia llança la campanya “El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l”

FGV pretén conscienciar els viatgers sobre la necessitat de respectar a la resta d’usuaris i les instal·lacionsDiferents ilutstradores pertanyents  a  l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) elaboren els originals
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat la campanya  “El metro+ és teu. Espai de convivència. Cuida’l”, amb l’objectiu de traslladar missatges positius entre els viatgers i fomentar conductes cíviques, així com el respecte a la resta d’usuaris i a les instal·lacions de Metrovalencia.
 
La campanya compta amb la participació de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), ja que s’ha encarregat a diferents il·lustradors traslladar estos missatges a través dels seus originals.
 
La creativitat que s’ha instal·lat en els trens i estacions de Metrovalencia és obra de Pau Valls (Alcoi, 1985). En la il·lustració es representa a dos usuaris del metro utilitzant les papereres, tant del tren com d’una estació, mentres que els dos personatges es miren amb complicitat, conscients que estan contribuint a mantindre netes les instal·lacions.
 
Valls va realitzar els seus estudis d’il·lustració en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, i posteriorment es va llicenciar en Belles Arts en la Universitat Politècnica de València, ciutat on residix actualment. Il·lustra per a públic infantil i adult en diferents mitjans com a llibres, revistes, premsa, cartelleria o publicitat. 
 
Amb anterioritat a esta il·lustració, es va instal·lar en els trens de Metrovalencia un original de Virginia Lorente, per a recordar als viatgers l’obligació de cedir els seients reservats a persones amb algun tipus de limitació en la seua mobilitat.
 
Altres il·lustradors estan desenrotllant els seus originals gràfics per a reforçar i ampliar esta iniciativa de FGV, orientada a difondre els valors i avantatges de l’ús de mitjans de transport com el metro o el tramvia.
 
L’estudi Juárez Casanova prepara els seus originals per a recordar la necessitat de respectar a les persones de mobilitat reduïda; Eduardo Pelegrín “Calpurnio” ho fa sobre la necessitat de facilitar l’accés i eixida als trens i tramvies; i Miguel Echevarría “Mikko” està elaborant un original per a recordar que és necessari viatjar sense molestar als altres: no espentar, cridar, parlar fort pel mòbil, no posar els peus en els seients ni invadir l’espai d’altres viatgers, etc. 
 

 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...