Data
27 de March de 2019

Metrovalencia llança una campanya per a promoure accions i conductes que garantisquen un entorn accessible per a tots els seus viatgers

Les il·lustracions realitzades per l’estudi Juárez-Casanova formen part de la iniciativa “El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l”

Diferents il·lustradors pertanyents  a  l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) col·laboren amb els seus originals

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sumat a la campanya “El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l” els originals realitzats per l’estudi Juárez-Casanova, dedicats a l’accessibilitat en els desplaçaments amb metro i tramvia.
 
Esta proposta gràfica, davall el títol de “Persones en espais accessibles”, arreplega una col·lecció d’il·lustracions que recreen, per mitjà de situacions quotidianes per als viatgers, un entorn accessible per a totes les persones. El seu accés, compressió, utilització i benestar de manera normalitzada, còmoda, segura i eficient.

L’accessibilitat pot passar desapercebuda per a la gran majoria d’usuaris, excepte per a les persones amb problemes de mobilitat o amb limitacions sensorials, visuals o auditives, que reconeixen quan es troba en un entorn accessible.

Es tracta de reflectir que totes les persones, independentment de les seues capacitats, puguen disfrutar de les instal·lacions de Metrovalencia, de la manera més senzilla possible i sense cap tipus d’impediment.

FGV compta amb el seu propi Pla d’Accessibilitat Universal previst per al període 2017-2023 i que té com a finalitat millorar el servei de transport que es presta des de l’empresa pública a tots els clients, independentment de les seues capacitats físiques, sensorials o cognitives, que permeten la màxima autonomia de moviment i comoditat.
 
L’estudi Juarez-Casanova està format pel tàndem Javier Juárez i Sílvia Casanova. L’estudi naix a Castelló l’any 2004 realitzant projectes gràfics. En els últims anys ha anat especialitzant-se en il·lustració gràfica, un mitjà en què han anat assentant un estil propi pel que li’ls identifica, de línies geomètriques, netes, equilibrades en la seua composició, creant una harmonia en els seus colors, amb una personalitat que juga amb la metàfora visual i el missatge directe, tenint molt present el factor humà i les emocions.

Esta proposta impulsada per FGV i que combina missatge i il·lustració compta amb la participació i col·laboració de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), que ha coordinat entre els seus membres interessats la participació en el projecte per a Metrovalencia.

Amb anterioritat a esta campanya, Eduardo Pelegrín Martínez de Picó, conegut professionalment com Calpurnio, va ser el protagonista d’esta iniciativa, amb uns originals destinats a fomentar conductes cíviques, així com el respecte a la resta d’usuaris i a les instal·lacions de Metrovalencia.

També han participat en esta campanya l’il·lustrador Pau Valls i Virginia Lorente. Els seus missatges gràfics fan referència, respectivament, a la necessitat de col·laborar a mantindre netes les instal·lacions i trens; i recordar als viatgers l’obligació de cedir els seients reservats a persones amb algun tipus de limitació en la seua mobilitat.

Altres il·lustradors estan desenrotllant els seus originals gràfics per a reforçar i ampliar esta iniciativa de FGV, orientada a difondre els valors i avantatges de l’ús de mitjans de transport com el metro o el tramvia. Miguel Echevarría “Mikko” està elaborant un original per a remarcar que és necessari viatjar sense molestar als altres: no espentar, cridar, parlar fort pel mòbil, no posar els peus en els seients ni invadir l’espai d’altres viatgers, etc.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...