Data
23 de July de 2022

Metrovalencia modifica des del dilluns 25 de juliol el servei de les Línies 1, 2 i 3 amb motiu de l’inici de les obres de renovació de via de diferents trams

  • Els treballs previstos obliguen a suspendre inicialment la circulació ferroviària i establir servei substitutori d’autobús en els trams Alginet-Castelló, L’Eliana-Llíria i Alboraia Peris Aragó-Rafelbunyol
  • Aquestes actuacions finalitzaran el pròxim 31 d’agost i permeten aconseguir una millora en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà a partir del pròxim dilluns, 25 de juliol, el servei de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia al llarg de diferents trams, afectats pels treballs de manteniment i millora de via.

Davant l’inici d’aquestes obres, FGV ha disposat un servei substitutori d’autobús en els trams afectats que enllaçarà amb les parades d’aquestes zones i amb les estacions obertes a la circulació ferroviària.

En Línia 1 (Castelló-Bétera) els treballs previstos afecten del 25 de juliol al 31 d’agost el tram Alginet-Castelló i del 8 d’agost al 31 d’agost a la connexió entre Entroncament i Bétera

En Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) les obres començaran també el 25 de juliol fins al 3 d’agost, en el tram L’Eliana-Llíria, i del 4 d’agost al 21 d’agost, entre Les Carolines i Fuente del Jarro.

En Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei comencen el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des d’FGV es demana disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro FGV ha previst a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbord, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben en la pròpia estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar a l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...