Data
27 de June de 2016

Metrovalencia rep a la Fundació Secretariat Gitano de Paterna en l’última visita del curs escolar

L’activitat forma part del programa educatiu que organitza FGV a través de Metroescola
 
Els alumnes, de 5t de Primària i 1r d’ESO, han viatjat amb tramvia i metro fins a València Sud
 
Els estudiants han recorregut el Post de Comandament, els tallers i les noves unitats de Metrovalencia

Metroescola_Fundación Secretariado Gitano PaternaMetrovalencia ha conclòs hui les visites escolars del present curs acadèmic amb la presència d’un grup de 13 alumnes de col·legis de La Coma que acudixen a classes de reforç en la Fundació Secretariat Gitano de Paterna. Els estudiants, de 5t de Primària i 1 d’ESO, s’han desplaçat amb tramvia des de la parada Mes del Rosari fins Entroncament, estació en què han realitzat transbord a la Línia 1 de metro fins a la de València Sud, seu de FGV.
 
La visita s’emmarca en el programa Metroescola, iniciativa que obri les instal·lacions de la xarxa de metro i  tramvia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i de metro i tramvia en particular, així com els seus beneficis respecte al transport privat.
 
Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
Les visites poden començar en l’estació que trie el grup escolar en qüestió (en esta ocasió Mes del Rosari) o en la pròpia seu de FGV, depenent de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metro o tramvia.
 
Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal de FGV, com moure’s per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.
 
Presentació de l’empresa
 
Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV en el sala d’actes, així com l’exhibició d’un simpàtic vídeo infantil, depenent de l’edat dels assistents. En la dita estada, s’explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment, es cursa una visita Al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de la Línies 1 i 2 de Metrovalencia.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...