Data
30 de January de 2019

Metrovalencia rep la visita de 52 alumnes del Col·legi Campanar

Els escolars han viatjat des de l’estació de Campanar fins a la de València Sud
 
Els escolars han recorregut el Post de Comandament, els tallers i les unitats de metro

Metrovalencia ha organitzat hui una nova visita emmarcada en el programa Metroescola, iniciativa que obri les instal·lacions de la xarxa de metre i tramvia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i de metre i tramvia en particular, així com els seus beneficis respecte al transport privat.
 
En la dita visita, un grup de 52 alumnes de 6t de Primària del Col·legi Campanar s’ha desplaçat des de l’estació de Campanar fins a la de València Sud, seu de FGV.
 
Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
Les visites poden començar en l’estació que trie el grup escolar en qüestió (en esta ocasió Campanar) o en la pròpia seu de FGV, depenent de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metre o tramvia.
 
Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal de FGV, com moure’s per una estació de metre, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.
 
Presentació de l’empresa

 
Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV en el sala d’actes. En la dita estada, s’explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment, es cursa una visita Al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metre. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línia 1 i 2 de Metrovalencia.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...