Data
22 de November de 2017

Obres Publiques suprimirà quatre passos a nivell de la xarxa de Metrovalencia en Torrent, Alcásser i Picassent

També es millorarà de la xarxa viària Torrent-Picassent i es construirà una passarel·la per a l’accessibilitat de vianants i ciclista en la Font de l’Omet
 
Esta actuació està inclosa en els pressupostos de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori previstos per a 2018

La Conselleria´d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, que dirigix María José Salvador, ha inclòs en els pressupostos de 2018 els treballs de consultoria del projecte denominat “Millora de la Seguretat Ferroviària i de l’Accessibilitat en els termes municipals de Torrent, Alcásser i Picassent” que preveuen la supressió de quatre passos a nivell de la Línia 1 de Metrovalencia (Bétera-Villanueva de Castelló) en el tram Torrent-Picassent.
 
Al seu torn, esta actuació inclou la millora de la xarxa viària que unix estes dos últimes poblacions i la construcció d’una passarel·la per a millorar l’accessibilitat de vianants i ciclista en el nucli de la Font de l’Omet de Picassent, evitant la intrusió de vianants en el pont ferroviari allí existent.
 
Els passos que per mitjà del projecte citat seran eliminats milloren substancialment la seguretat ferroviària i l’accessibilitat a nuclis residencials com els de Sant Ramon a Picassent i Realeró a Alcásser, així com a una important zona agrícola. El contracte de consultoria té un import de 330.330 euros IVA inclòs, i el termini estimat per a la totalitat dels projectes bàsics i constructius, que s’abordaran de forma simultània, és de 18 mesos.
 
La supressió dels dits passos es va a coordinar amb el condicionament de la connexió viària Torrent-Picassent. S’abordarà en especial el tram contigu als dits passos, a distint nivell, que constituïx el tram central de la carretera CV-414 destinada a unir ambdós municipis.
 
Igualment, es contempla l’anàlisi dels fluxos de vianants i ciclistes, estimant-se les actuacions necessàries perquè tinguen continuïtat amb les degudes condicions de seguretat.
 
La redacció del projecte de nova passarel·la sobre el Barranco de Picassent en la Font de l’Omet s’escometrà per a facilitar la posterior execució de l’obra per part del dit municipi, en el marc de la col·laboració que respecte d’això estan desenrotllant les dos institucions.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...