Data
24 de July de 2018

Prop de 4.000 jóvens han adquirit la TuiN Jove de Metrovalencia en els seus primers tres mesos en funcionament

El nou títol permet als usuaris de fins a 30 anys una bonificació del 15% respecte a la targeta moneder ordinariEn el TRAM d’Alacant s’oferix davall el nom de Bono 10 Jove  i s’aplica en tota la xarxa excepte en la zona TAM

La nova targeta TuiN Jove de Metrovalencia, en marxa des del 24 d’abril d’este mateix any, ha aconseguit en els seus primers tres mesos en funcionament prop de 4.000 usuaris.

Este nou títol de transport, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, està dirigit als jóvens de fins a 30 anys i permet aplicar una bonificació del 15% sobre els preus en vigor en la targeta moneder TuiN.
 
A més, en els casos de les famílies nombroses i monoparentals, el descompte del 15% s’acumula a la reducció del 20% (generals) o el 50% (especials) que disfruten els seus membres.
 
En concret s’han emés 3.869 TuiN Jove i 45 Bono 10 Jove, títol de les mateixes característiques d’aplicació en el TRAM d’Alacant. En Metrovalencia, de les targetes emeses 3.106 són de caràcter general; 599 amb reducció addicional del 20%; i 164 corresponen a les que acumulen un descompte del 50%.  
 
Característiques
 
La nova TuiN Jove de Metrovalencia és una targeta personalitzada que, amb un cost inicial de 4 euros per a l’adquisició del suport, permet aplicar l’esmentada bonificació del 15% a la targeta moneder TuiN en el moment de càrrega. 
 
Este nou títol es carrega en una targeta sense contacte personalitzada, amb un disseny específic per a cada explotació, que es pot sol·licitar en els Espais i Punts del Client en Metrovalencia i en les estacions servides del TRAM d’Alacant.
 
Esta targeta intel·ligent té, a més, diversos avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular disfruta del descompte des del primer euro de consum; al contrari, la targeta té un límit de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment del qual el titular viatja gratis la resta del mes. D’esta manera, pot viatjar tot l’any i disfrutar dels seus avantatges sense haver de canviar de títol segons l’ús que faça del mateix.
 
El cost per viatge en una zona, que en la TuiN convencional és de 0,72 euros, resulta per a un titular de la TuiN Jove a 0,62 euros; el cost de dos zones es reduïx de 1,04 euros a 0,89 euros i així successivament amb la resta de nombre de zones, aplicant el 15% de descompte en el moment de la càrrega del saldo.
 
A Alacant la targeta es denomina Bono-10 JOVE, i també oferix un descompte del 15% sobre el Bono-10, títol propi del TRAM d’Alacant, que permet realitzar 10 viatges per la combinació zonal triada (excepte Zona TAM Metropolitana). Del preu actual per a una zona, 7,60 euros, es passa a 6,50 euros; del cost de dos zones, 14 euros, es passa a 11,90 euros, i així successivament amb la resta de zones, aplicant el 15% de descompte.
 
FGV ha calculat que el públic objectiu de la targeta suposa a València prop un 45% dels usuaris del metre i tramvia i a Alacant un 12% (percentatge menor al no incloure els usuaris exclusius de la Zona TAM, que ja disposen de descomptes a través d’altres títols).
 
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...