Data
11 de December de 2018

Salvador anuncia que la Generalitat prestarà servici de metro nocturn a partir del 14 de desembre

Els metros i tramvies entre València i l’àrea metropolitana circularan fins prop de les 2.30 hores els divendres, dissabtes i vespres de festius
 
En Nit de cap d’any s’oferirà servici per primera vegada de manera ininterrompuda i el dissabte 15 el servici nocturn serà gratuït

 

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que el nou servici nocturn de Metrovalencia començarà a funcionar a partir de divendres que ve 14 de desembre.

“L’apostade la Generalitat pel transport públic és indiscutible” ha assegurat la consellera abans d’explicar que el nou servici, que naix davall el nom de ‘A la lluna de Metrovalencia’ permetrà, oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, els divendres i dissabtes, així com les vespres dels dies festius, fins aproximadament les 2.30 hores.
 
Amb la posada en marxa d’este servici pioner, ha comentat Salvador, “València i la seua àrea metropolitana se situen, per fi, en l’àmbit de les ciutats europees que també tenen este servici, som la tercera àrea metropolitana d’Espanya i hem hagut d’esperar fins a 2018 per a tindre metro nocturn”.

D’esta manera, al desembre, Metrovalencia prolongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte en Nit de nadal, vespra de Nadal, en la que el servici es reduirà a última hora com tots els anys, i en Nit de cap d’any, s’oferirà servici ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servici del matí de l’1 de gener.
 
A més, el dissabte, 15 de desembre, la Generalitat oferirà servici nocturn gratuït amb la col·laboració de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) que realitzaran actuacions en les estacions de metro.
 
“Amb esta aposta decidida pel transport públic, ens situem al nivell d’altres ciutats europees i espanyoles que des de fa temps presten este servici nocturn als ciutadans”, ha indicat Salvador.
 
La consellera ha anunciat que el servici, tant en freqüències com en destins, “està previst que es millore a partir de l’any que ve, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa esta nova oferta de transport públic”.
 
Servici inicial
 
Des del 14 de desembre circularan trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servici habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serrería.

Cada seixanta minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraya. Els últims trens en circulació tindran el seu final de destí a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.
Els últims passos pel centre de la ciutat de València, prenent com a referència l’estació d’Àngel Guimerà, en la que confluïxen les Línies 1, 2, 3, 5 i 9, tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 60 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la L4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.
 
Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
Millores de freqüències i servici per a 2019
 
En el primer trimestre de 2019 es realitzaran millores en les freqüències i en els servicis en els trens nocturns que circularan per València i l’àrea metropolitana, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servici habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraya i Marítim-Serrería.
 
Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.
 
Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la Línia 4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.
 
Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 

Notícies relacionades

03 - 07 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a OWN València i Airsoft Encounter

Del 4 al 7 se celebra el major festival d'entreteniment digital d'Espanya i del 5 al 7 el Saló Internacional...
27 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a FIMI

El 27 i 28 de juny se celebra el certamen de Moda Infantil La freqüència de pas serà de 30...
25 - 06 - 2024

Metrovalencia va afavorir la mobilitat de més de 150.000 usuaris en la nit de Sant Joan

El tramvia va mobilitzar a 52.493 viatgers en les seues quatre línies i el metro a 101.492 en les seues...