Data
20 de September de 2017

TRAM d`Alacant oferix el divendres servici gratuït de transport per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe

El tramvia, tren-TRAM i tren convencional oferiran el bitllet de viatge gratis per a fomentar l’ús del transport públic i que els ciutadans puguen disfrutar de totes les seues avantatges

Les explotacions de València, Alacant i Castelló eviten cada any el desplaçament de 62 milions de vehicles privats i l’emissió de 80.000 tones de CO2

TRAM d`Alacant oferirà este pròxim divendres dia 22 de setembre servici gratuït de transport públic per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a canviar els hàbits de mobilitat.

Esta mesura, impulsada per la Conselleria d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, és el colofó a les distintes activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que finalitza este divendres.

L’objectiu, segons ha explicat la consellera María José Salvador, és que “els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat el pròxim dia 22 de setembre, que proven a deixar el cotxe a casa un dia i disfruten dels avantatges d’utilitzar el transport públic”. Tal com ha recordat, “el transport públic és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat”.

Dades sostenibles

De fet, segons ha explicat, la xarxa de Metrovalencia, TRAM d`Alacant i TRAM de Castelló transporten més de 75 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitja pròxima als 205.000 al dia amb metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Estos moviments eviten 62 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any.

Així mateix, estes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 80.000 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que s’estalvien 42 milions de litres de combustibles, que equivalen a un estalvi per als conductors de 46 milions d’euros en combustible, també anualment.

Mesures per a potenciar el transport públic.

Cal recordar que a més d’esta iniciativa emmarcada en la campanya #HuiDescansaElCotxe, la Generalitat ha impulsat estos dos anys diverses mesures per a fomentar i afavorir l’ús del transport públic com, per exemple, la congelació dels preus dels títols de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), les del sistema TAM a Alacant i les del TRAM en Castelló durant dos anys consecutius.

A més, s’han reforçat els servicis especials i s’han oferit uns altres de nous com per exemple el d’horari nocturn en dates assenyalades com els sopars de Nadal, la Gran Fira de Juliol o El Mussol dels Marines, entre altres. En Metrovalencia es van oferir l’any passat servicis especials en 105 dies per a facilitar el desplaçament dels usuaris a 55 esdeveniments distints.

De fet, açò ha afavorit la utilització del transport públic, ja que en 2016, el primer any complet de gestió de l’actual Govern valencià, s’ha experimentat una progressiva evolució a l’alça del nombre de viatgers. Metrovalencia ha registrat prop de dos milions més de viatgers respecte a 2015 i s’ha convertit en una de les explotacions espanyoles que més ha crescut percentualment l’any passat.

“Volem que el pròxim dia 22 molts ciutadans deixen el cotxe en sa casa i eixe mateix dia comencen a plantejar-se què poden fer per a millorar els seus hàbits de mobilitat i amb això contribuir a millorar no sols nostre medi ambient sinó també la nostra qualitat de vida”, ha conclòs Salvador.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...