Data
15 de December de 2018

TRAM d’Alacant realitza un simulacre de col·lisió entre un tren i un vehicle en el pas a nivell de l’estació d’Altea

Han intervingut agents de FGV, bombers, policies, guàrdies civils, sanitaris i el Centre de Coordinació d’Emergències
 
L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat

El TRAM d’Alacant ha realitzat un simulacre d’una col·lisió entre un tren de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) i un vehicle en el pas a nivell de l’estació d’Altea. La unitat portava en eixos moments 20 persones, una d’elles amb cadira de rodes. El vehicle objecte de la col·lisió, a més del conductor, portava un acompanyant.
 
Arran de la col·lisió, el maquinista ha rebut també un colp que no li permet moure’s i polsar obertura de portes per a l’evacuació del passatge. El Cap d’Estació d’Altea s’adona de la col·lisió al sentir el fort colp i ix de l’interior del gabinet i veu el que succeïx. A partir d’ací se succeïxen els esdeveniments i es posa en marxa el Pla d’Autoprotecció.
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar distints aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció; la coordinació entre els diferents departaments intervinents de FGV i  la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.
 
El personal de FGV que ha participat ha estat compost pel Cap d’estació d’Altea, maquinistes dièsel de la unitat afectada i de la unitat estacionada a Altea, integrants USI, personal de guàrdia de Vies i Obres, personal de guàrdia de Tallers El Campello, tècnic del Post de Comandament, operador del Telecomandament, vigilants de Seguretat del Post de Comandament, Tècnics d’Esbossa, Cap de la Unitat d’Operacions, Cap de Línia, Cap d’Unitat Tècnica i el director de Seguretat.
 
El personal alié a l’empresa pública que ha participat ha sigut  “de l’1·1·2 Comunitat Valenciana”, Bombers del Consorci Provincial d’Alacant, Policia Autonòmica de la Generalitat Valenciana, Policia Local d’Altea, Guàrdia Civil del Lloc d’Altea,  Servici d’Emergències Sanitari i Vigilants de Seguretat.
 
El simulacre va obtindre una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, que serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions.
 
La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...