Data
24 de July de 2020

El conseller Arcadi España anuncia la pròxima posada en marxa del tram Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant el 31 de juliol

El titular de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha mantingut una trobada a Altea amb responsables municipals i agents  socials de les comarques de la Marina  

La Generalitat continua amb els treballs de renovació i modernització de la connexió ferroviària que uneix Benidorm i Dénia  

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat a Altea la pròxima obertura del tram Calp-Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant divendres que ve 31 de juliol, una vegada completades les obres de renovació de via que s’han executat al llarg del traçat ferroviari.

Arcadi España ha realitzat aquest anunci en una trobada que ha mantingut amb   responsables municipals d’Alfàs del Pi, Benidorm, Dénia i Gata de Gorgos i agents socials de les comarques de la Marina.
 
El conseller ha recordat que “la Generalitat està executant diferents actuacions en aquesta línia amb la finalitat d’aconseguir la seua renovació i modernització integral. Fins hui s’han destinat o assignat més de 130 milions d’euros per a recuperar el servei ferroviari entre Benidorm i Dénia, i aconseguir uns estàndards de qualitat equiparables a la resta de la xarxa autonòmica a Alacant”. 
 
Sobre l’obertura del tram Calp-Teulada, el conseller ha explicat que “la renovació dels 11 quilòmetres de via entre aquestes dues poblacions està  finalitzada, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros i una vegada instal·lat un sistema de monitoratge per a controlar el pas dels trens dièsel pel viaducte sobre el barranc del Quisi, rehabilitat en aquesta actuació igual que el pont del Ferrandet”.
 
Una vegada obert aquest tram Línia 9 prestarà servei ferroviari entre Benidorm i Teulada, quedant el servei alternatiu d’autobús entre Teulada i Dénia.
 
Continuació dels treballs de renovació 
 
Com a continuació dels treballs de renovació de via del conjunt de la Línia 9, està pendent de completar el tram entre Teulada i Dénia, d’uns 17 quilòmetres i una inversió d’uns 34 milions d’euros. El tram Gata de Gorgos–Dénia es troba en execució i en la connexió entre  Teulada–Gata de Gorgos està previst que l’inici de les obres es produïsca al llarg del mes d’agost.
 
També Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat aquest mes de juliol a executar la remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de part de la Línia 1 (Benidorm-Alacant) i de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per un import de 11,7 milions d’euros. 
 
Aquests treballs permetran condicionar les andanes actuals per a l’accés dels viatgers als nous trens duals que FGV té previst incorporar a Alacant. Aquesta inversió afectarà  17 estacions i baixadors de la Línia 9 i s’han inclòs altres nou parades de la Línia 1, en el tram entre Benidorm i Cala Piteres, per a incloure millores d’accessibilitat. 
 
Les obres de senyalització, comunicacions, energia i ATP, amb un pressupost pròxim als 17 milions d’euros, es van executant conforme a la posada en servei dels nous trams, fins a completar la totalitat de la Línia 9. 
 
Nous trens duals
 
Per al servei de la Línia 9, FGV ha adquirit 6 trens duals (elèctrics i dièsel) per un import de 47,7 milions d’euros. Aquests trens van ser licitats i contractats finalment a Stadler Rail València, amb seu a Albuixech.
 
Les noves unitats de tren es posaran en servei en les Línies 1 (Alacant–Benidorm) i 3 (Alacant–El Campello) ja que no poden entrar en servei en la Línia 9, mentre no finalitzen les obres del tram Teulada-Dénia, l’execució del rebaixe d’andanes, així com el nou viaducte del Quisi.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...