Data
24 de May de 2019

El fotògraf András Pólgar presenta “TransX” en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia

Las mostra, junt amb “Exiliades” d’Edén Berna, romandrà oberta al públic fins al pròxim 30 de maig
Estos dos treballs i “Agitadores de Consciència” que s’ha instal·lat en les estacions del metro formen part de la programació de Photon

El fotògraf András Pólgar ha presentat en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia l’exposició fotogràfica “Trans X”, premi del Budapest Photo Festival (Hongria). 

Esta col·lecció de fotografies col·lectiva comparteix la sala amb “Exiliades” d’Edén Berna, premi del Festival Internacional de Fotografia NL-Foto de Monterrey (Mèxic). Les dos mostres s’han presentat al públic davall el nom de Photon WorldWide, com a part de la programació oficial del Festival Photon 2019, que s’ha celebrat en València.
 
Les dos exposicions es poden visitar fins al pròxim 30 de maig. L’horari d’obertura de la sala Lametro és d’11 a 14 hores i de 16.30 a 19 hores, de dilluns a
divendres. 
 
A més, dins de la col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Festival Photon les fotografies “d’Agitadores de Consciències” s’han instal·lat en diferents suports publicitaris de les estacions de Metrovalencia, gràcies a la col·laboració de Promedios.
 
“Agitadores de consciència” és una exposició col·lectiva que dóna veu a dones fotògrafes que han tractat de visibilitzar els problemes de la societat i del paper de la dona en el món en general i en la fotografia i el fotoperiodisme en particular.
 
Formen part d’esta exposició Natalia Sancha, Núria López, Hanna Jarzabek, Anna Surinyach, Eva Mañez, Ana Jiménez Rebla, Estela Sanchis, Raquel Ferrero, Carmen Sayago, Mariona Giner, Fotolateras, Ana Yturralde, Ana Jiménez, Irene Bernad i Bárbara Traver.
 
Photon Festival aconsegueix enguany la seua 9a edició amb les dones com a protagonistes. El festival va sorgir amb la idea de promoure la cultura fotogràfica i aproximar el fotoperiodisme a la societat. En esta edició s’han programat conferències, tallers i un circuit d’exposicions en diferents locals de la ciutat de València.
 
Contingut de les exposicions
 
“TransX”, del fotògraf András Pólgar i premi festival que se celebra en Budapets, ofereix diferents imatges de persones trans que no havien nascut xiquets ni han crescut i viscut com a hòmens. Els seus protagonistes viuen en la perla de l’arxipèlag indonesi, en l’illa de Bali. Segueixen avant i lluiten per la vida que desitgen, buscant millors oportunitats. Com resultat de cirurgies (implants mamaris de silicona, a vegades extirpació del penis) i teràpia hormonal, ara viuen com a dones.
 
“Exiliades”, d’Edén Berna és l’aportació a Photon del Festival de Monterrey. És un projecte transmedia que presenta set dones que van decidir allunyar-se dels seus esposos i trencar amb la violència constant que van patir per a trobar la llibertat que, a causa del seu gènere, els va ser negada.
 
Este procés va involucrar l’autora a treballar amb diferents mitjans –fotografia, vídeo, text i dibuix–, i va prendre diferents formes –un lloc web, una pel·lícula i una sèrie de fotos i un fotollibre–, que constitueixen un cos de treball els elements del qual interactuen entre si.
 
La narrativa teix històries diferents, vincula horitzons desconnectats i fa metàfores sobre temes centrals per a les dones a Mèxic: la violència contra elles, la falta de respecte pel seu dret a l’autodeterminació i la necessitat de trencar amb les restriccions socials que implica el gènere.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...