Data
09 de September de 2016

FGV col·labora en la iniciativa #HuiDescansaElCotxe

Metrovalencia i TRAM d’Alacant i de Castelló oferixen transport gratuït el dia 22

 S’han organitzat jornades i diferents activitats per a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebrarà entre el 16 i el 22 de setembre
 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora amb la iniciativa #HuiDescansaElCotxe que ha sigut presentada hui per la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, dins de les iniciatives emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat, en les que l’empresa pública participa activament.

Amb el nom #HuiDescansaElCotxe s’ha creat una cadena entre la Generalitat, els centres docents, els professors i els alumnes fins a arribar als familiars conductors per a aconseguir que el pròxim dia 22 de setembre deixen els cotxes a casa i comencen a utilitzar el transport públic com a primer pas per a canviar els seus hàbits de mobilitat. Per a això, es repartirà informació perquè professors i alumnes reflexionen sobre estes qüestions i el debat s’estenga també dins de l’àmbit familiar.

Per això, s’ha organitzat esta iniciativa perquè els estudiants òbriguen el debat amb els seus familiars i repartisquen les targetes amb el seu número de voluntari. Els conductors que vullguen donar suport a la iniciativa hauran de col·locar la targeta en el quadro de comandament del seu cotxe el pròxim dia 22 de setembre, fer una foto i pujar-la a la web www.huidescansaelcotxe.gva.es i usar el transport públic. Els 30 estudiants que més conductors aconseguisquen convéncer tindran premis sostenibles, com a bicicletes, patinets o cascos, a més de bons de transport de 10 viatges per a Metrovalencia i TRAM d’Alacant i de Castelló.

D’altra banda, el govern valencià, de nou, continuarà amb la mesura que per primera vegada es va fer l’any passat d’oferir transport gratuït en el metro i tramvia de les tres províncies: València, Castelló i Alacant. Cada any, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana desplaça 72 milions de viatgers i això comporta que cada dia es realitzen més de 200.000 viatges amb este transport públic.

Segons ha recordat Salvador, “el cotxe és set vegades més contaminant que el metro o el tramvia” i ha indicat que “cada any s’evita l’emissió de més de 87.000 tones de CO2 a l’atmosfera i s’estalvien més de 45 milions d’euros a l’any en combustible amb l’ús del transport públic”.
L’any passat, els servicis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i Castelló van desplaçar el dia 22 de setembre més de 286.000 viatgers i es va superar significativament el percentatge mitjà de viatgers. “Volem aconseguir superar la xifra de l’any passat i que s’impliquen i coneguen els beneficis d’usar el transport públic, perquè cal canviar els hàbits de mobilitat”, ha indicat Salvador.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...