FGV facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament Alboraia-Peris Aragó i Burjassot enllacen amb Xàtiva en 12 minuts i Mislata en 8 minuts Metrovalencia té estacions en els voltants de les nou Falles de...
Continuar llegint
Data
16 de March de 2023

FGV facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

  • Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament
  • Alboraia-Peris Aragó i Burjassot enllacen amb Xàtiva en 12 minuts i Mislata en 8 minuts
  • Metrovalencia té estacions en els voltants de les nou Falles de categoria Especial

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’erigeix durant la celebració de les Falles en el transport idoni, no solament per a moure’s per la ciutat de València, sinó per a desplaçar-se des de les diferents poblacions de l’àrea metropolitana fins al cor de les festes, el centre urbà, lloc pràcticament inaccessible per al trànsit rodat, atés que en aquestes dates existeixen 500 carrers tallats al pas de tota mena de vehicles.

A més d’aquesta realitat, es dona la circumstància dels temps competitius que Metrovalencia ofereix als seus clients, ja que les principals deu poblacions de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minutos amb el centre de València.

D’aquesta manera, l’estació de Xàtiva, la primera en el rànquing d’usuaris, tant en Falles com en la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la d’Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

De la mateixa manera, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, 17 amb la de Paterna, 15 amb la de Godella, 13 amb la de Picanya, 12 amb la Burjassot i 11 minuts amb la de Paiporta.

Cal assenyalar que FGV connecta amb la seua xarxa 35 municipis metropolitans amb València i que el percentatge de desplaçaments que tenen el seu origen i/o destinació en algunes d’aqueixes poblacions és del 34,1%, més d’un de cada tres, la qual cosa l’any passat va significar 21.654.186 viatgers i viatgeres.

Falles de categoria Especial

La xarxa de Metrovalencia, composta per 161 quilòmetres de longitud, 146 estacions i parades, sis línies de metro i quatre de tramvia, acosta a la ciutadania i visitants a les Falles de categoria Especial, així com a la municipal situada en la Plaça de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, es pot desplaçar-se fins a la falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal des de l’estació de Plaça Espanya; a la falla de la Plaça del Pilar des d’Àngel Guimerà; a la falla Monaster de Poblet-Aparicio Albiñana (L’Antiga) des de Campanar; i a la falla Na Jordana des de l’estació del metro de Túria o la parada del tramvia de Pont de Fusta.

Si el destí són les falles Cuba-Literat Azorín o Sueca-Literat Azorín, l’estació més pròxima és Bailèn, mentre que si es dirigeix cap a Regne de València-Duc de Calàbria o Almirall Cadarso-Conde Altea, la millor opció és l’estació de Russafa de la nova Línia 10. Per a completar el recorregut per les nou falles de categoria Especial, la d’Exposició-Misser Mascó és fàcilment visitable des de l’estació d’Alameda.

Finalment, per a contemplar la falla municipal de la Plaça de l’Ajuntament, fora de concurs, i les mascletaes que es disparen tots els dies a les 14 hores, les estacions més pròximes són Xàtiva, Colón, Plaça Espanya, Àngel Guimerà i Bailèn.

Notícies relacionades

23 - 03 - 2023

FGV obrirà el nou pas inferior i ascensors de l’estació de Paiporta de Metrovalencia el mes vinent d’abril

La consellera Rebeca Torró ha anunciat que les obres ja estan pràcticament finalitzades a l'espera d'instal·lar els elevadors que garanteixen...
17 - 03 - 2023

FGV ofereix 7,4 milions de places en Metrovalencia en els nou dies de serveis especials previstos per a Falles

FGV posa en circulació 2.634 serveis especials i 14.586 ordinaris els dies 4, 5, 11, 12, 15, 16, 17, 18,...
15 - 03 - 2023

Les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia romandran tancades durant les mascletaes del 16 al 19 de març per a evitar aglomeracions

De 12.30 a 14.30 hores es recomana optar per parades alternatives com a Alameda, Plaça Espanya, Bailèn o Àngel Guimerà...