FGV ha iniciat aquest dimecres les obres del punt d’encreuament d’El Vedat de la Línia 1 de Metrovalencia

S'eliminarà l'alineació en corba del baixador i es construiran noves andanes Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat aquest dimecres l'execució de les...
Continuar llegint
Data
24 de May de 2023

FGV ha iniciat aquest dimecres les obres del punt d’encreuament d’El Vedat de la Línia 1 de Metrovalencia

  • S’eliminarà l’alineació en corba del baixador i es construiran noves andanes
  • Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat aquest dimecres l’execució de les obres del punt d’encreuament El Vedat, corresponents a la Línia 1 de Metrovalencia.

Aquesta obra compta amb un pressupost de 2.421.015,60 euros, IVA inclòs, és finançada amb fons europeus i reduirà els temps de pas actuals.

En concret, amb la intervenció en El Vedat, es fixarà una nova freqüència de 18 minuts en el tram sud de la Línia 1 de Metrovalencia, entre les estacions de Torrent i Picassent, on la freqüència actual és de 45 minuts.

L’actuació

En l’actuació es requereix la construcció de dues noves vies. Per a la nova configuració planificada es requereix l’adequació de la catenària existent, el desmantellament dels pals i la instal·lació d’uns nous.

En l’actualitat, aquest baixador es troba en una alineació en corba, per la qual cosa es rectificarà el traçat en aquest punt per a poder mantindre la ubicació de les noves andanes al costat del camí que dona accés al Col.legi El Vedat i evitar que s’emplacen en corba.

Pel que respecta a les andanes, s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte tots els requeriments d’accessibilitat, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors…).

Notícies relacionades

02 - 06 - 2023

La Generalitat inicia una nova fase de les obres del canó per als vianants que permetrà connectar la Línia 10 amb la resta de la xarxa de Metrovalencia

Quan estiga finalitzat, el pas que unirà les estacions de Xàtiva i Alacant, facilitarà la connexió ràpida i fluida de...
22 - 05 - 2023

FGV licita les obres de construcció de nous accessos de les estacions en superfície de Metrovalencia

El pressupost d'aquesta actuació dividida en tres lots ascendeix a 27.913.615,31 euros, IVA inclòs Aquesta intervenció afecta a 30 estacions...
13 - 05 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 6,8 milions de persones usuàries en Metrovalencia a l’abril

El resultat representa el 48,38% més dels viatges realitzats en el mateix període del passat any i 2,2 milions de...