Data
24 de May de 2023

FGV ha iniciat aquest dimecres les obres del punt d’encreuament d’El Vedat de la Línia 1 de Metrovalencia

  • S’eliminarà l’alineació en corba del baixador i es construiran noves andanes
  • Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat aquest dimecres l’execució de les obres del punt d’encreuament El Vedat, corresponents a la Línia 1 de Metrovalencia.

Aquesta obra compta amb un pressupost de 2.421.015,60 euros, IVA inclòs, és finançada amb fons europeus i reduirà els temps de pas actuals.

En concret, amb la intervenció en El Vedat, es fixarà una nova freqüència de 18 minuts en el tram sud de la Línia 1 de Metrovalencia, entre les estacions de Torrent i Picassent, on la freqüència actual és de 45 minuts.

L’actuació

En l’actuació es requereix la construcció de dues noves vies. Per a la nova configuració planificada es requereix l’adequació de la catenària existent, el desmantellament dels pals i la instal·lació d’uns nous.

En l’actualitat, aquest baixador es troba en una alineació en corba, per la qual cosa es rectificarà el traçat en aquest punt per a poder mantindre la ubicació de les noves andanes al costat del camí que dona accés al Col.legi El Vedat i evitar que s’emplacen en corba.

Pel que respecta a les andanes, s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte tots els requeriments d’accessibilitat, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors…).

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...