Data
04 de May de 2024

FGV ha renovat prop de 6 quilòmetres de clos en superfície de la xarxa de Metrovalencia

  • L’objectiu d’estes millores és evitar problemes de seguretat al llarg de les plataformes ferroviària i tramviària
  • Els treballs s’han centrat en nou actuacions en el metro en les Línies 1, 2, 3 i 9 i una en el tramvia en la Línia 10

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha renovat el clos de diferents trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia que sumen en el seu conjunt 5,9 quilòmetres, amb l’objectiu d’evitar problemes de seguretat al llarg de les plataformes, tant ferroviària com tramviària.

L’actuació està inclosa en el contracte per al servici de control de la vegetació, manteniment de drenatges i tancaments en la xarxa de Metrovalencia que es va iniciar al març de 2023 i que té una duració de dos anys, amb dos possibles pròrrogues anuals.

Per tant, i pel que fa al clos, els treballs s’han desenvolupat en poc més d’un any, de març de 2023 a abril de 2024. L’elecció dels materials s’ha seleccionat en funció de les necessitats de cada projecte, considerant factors com la durabilitat, resistència i estètica, al mateix temps que s’han implementat estrictes protocols de control de qualitat per a verificar la correcta instal·lació de conformitat amb els estàndards requerits.

En concret, s’han desenvolupat deu actuacions en diferents punts de les plataformes en superfície de les Línies 1, 2, 3, 9 i 10. En el tram Rafelbunyol-La Pobla de Farnals s’ha substituït 520 metres de clos; entre La Presa i La Cova, 505 metres; en el tram comprés des de Quatre Carreres fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia, 90 metres; entre Picanya i Torrent, 160 metres; i en el tram Picanya-Paiporta, 536 metres.

A més, s’ha renovat el clos entre Benimodo i Carlet, 942 metres; entre Masies i Seminari, 220 metres; entre Burjassot i Burjassot-Godella, 40 metres; entre Benimodo i Alginet, 2.574 metres; i, finalment, en el tram Almàssera-Meliana, 390 metres.

La xarxa de Metrovalencia compta amb 131,9 quilòmetres de traçat en superfície, corresponent a les sis línies de metro i quatre de tramvia de València i la seua àrea metropolitana, als quals cal sumar els 29,5 quilòmetres de túnel.

Notícies relacionades

04 - 04 - 2024

FGV interromp per obres la circulació entre les estacions de Torrent i Picassent de la Línia 1 de Metrovalencia del 6 al 8 d’abril

El trajecte es realitzarà amb autobús, amb parada en les estacions afectades, excepte en els baixadors de Col·legi El Vedat,...
29 - 08 - 2023

Infraestructures conclou les obres de renovació de via de Metrovalencia entre Torrent i Castelló i restablirà el trànsit a partir de l’1 de setembre

La Generalitat invertirà 32,1 milions d'euros a millorar els trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 Salomé...
16 - 05 - 2023

FGV licita les obres de renovació de via dels trams subterranis de les Línies 3, 5, 7 i 9 de Metrovalencia

El pressupost d'aquesta actuació, dividida en dos lots, ascendeix 31.749.212,01 euros, IVA inclòs Aquesta intervenció afecta a 17,7 quilòmetres i...