Data
19 de February de 2018

FGV incorpora en els seus webs un accés directe a la versió de Lectura Fàcil del Pla d’Accessibilitat Universal  

El text en valencià i castellà facilita la lectura i compressió per part de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament El contingut està disponible en les webs de FGV, Metrovalencia i TRAM d’Alacant  

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat en els seus webs de FGV, Metrovalencia i TRAM d’Alacant un accés directe a la versió de Lectura Fàcil del seu Pla d’Accessibilitat Universal 2017-2013 que permet que el text siga comprensible per a totes aquelles persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament.

Esta versió, realitzada en col·laboració amb Plena Inclusió Comunitat Valenciana, està disponible en valencià i castellà, i inclou un tipus de lletra major, així com una estructura gramatical més breu i senzilla.  
 
Plena Inclusió Comunitat Valenciana és una ONG sense ànim de lucre que treballa per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament i les seues famílies. Esta organització és membre constituent del CERMI-CV, patró de la Fundació ONCE i col·labora amb Universitats i entitats socials. 
 
FGV, a través de la seua Direcció de Clients i Accessibilitat, està incloent progressivament este tipus de versions en tots els seus continguts, informació, campanyes, avisos, per a facilitar el seu accés a totes les persones, com a part del repte de la millora contínua i de l’accessibilitat universal inclosa en el seu pla d’actuacions. Les adaptacions per a la comprensió, no sols faciliten el seu enteniment a persones amb discapacitat, sinó també a altres col·lectius com les persones majors, persones amb dificultats de comprensió de l’idioma, com a immigrants o turistes o als xiquets/as.
 
Contingut del Pla d’Accessibilitat
 
El Pla d’Accessibilitat Universal de l’empresa pública, previst per a desenrotllar-se entre 2017 i 2023, ha sigut impulsat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.
 
El pla ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV per a oferir un transport públic universal per a totes les persones.
 
El document i les seues accions té com a referència els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i en tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a viatjar fins que s’abandona l’estació, a través d’una sèrie d’accions dirigides tant a eliminar barreres físiques com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
 
El desenrotllament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana que, al seu torn, formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.  
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...