Data
16 de November de 2018

FGV instal·la el restaurat Tractor 4 a Rafelbunyol coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi

El vehicle ha sigut recol·locat i exposat com a monument en l’exterior de l’estació
 
La unitat va ser construïda per Devís en la dècada de 1930 i va servir per a remolcar el material ferroviari del “trenet”

Ferrocarrills de la Generalitat Valenciana (FGV) ha instal·lat de nou el Tractor 4 en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol, coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi, la qual cosa hui en dia és la Línia 3 de Metrovalencia (Rafelbunyol-Aeroport), fet que se va produir el 18 de novembre de 1893.
 
El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del “trenet” estan lligats a la Segona República.
 
Després de diversos anys fora de servici va ser restaurat i ubicat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tindre sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

Per al procés de restauració, coordinat i supervisat pel servici de Conservació Històrica de FGV, ha sigut traslladat des de la seua ubicació als tallers de l’empresa adjudicatària a Picassent.
 
Esta restauració forma part de la col·laboració de FGV amb el projecte de commemoració del 125 aniversari de la construcció d’esta línia del “trenet”, la principal activitat del qual ha sigut l’exposició simultània en les sales d’exposicions dels ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol, les tres primeres estacions de la línia, inaugurades en 1893.
 

Notícies relacionades

25 - 03 - 2023

FGV inicia la substitució de els seients de metros i tramvies de Metrovalencia per a augmentar les places reservades i millorar el seu manteniment

Aquesta actuació millora les condicions d'accessibilitat de les unitats en augmentar el nombre de llocs reservats El procés de substitució...
17 - 03 - 2023

FGV ofereix 7,4 milions de places en Metrovalencia en els nou dies de serveis especials previstos per a Falles

FGV posa en circulació 2.634 serveis especials i 14.586 ordinaris els dies 4, 5, 11, 12, 15, 16, 17, 18,...
23 - 08 - 2022

Metrovalencia comença a incorporar el nou disseny dels tramvies de Línia 10 a la resta de vehicles de les línies tramviàries de la xarxa

L'objectiu és unificar el disseny de les unitats de tramvia i reforçar la imatge corporativa, donant més visibilitat a la...