Data
29 de October de 2017

FGV millora la senyalització dels seients reservats per a persones amb problemes de mobilitat

Esta indicació s’ha instal·lat en tots els vehicles de Metrovalencia i TRAM´d’Alacant i recorda la prioritat que tenen a l’hora d’assentar-se 
 
Esta iniciativa s’emmarca dins de les mesures incloses en el Pla d’Accessibilitat Universal de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la instal·lació de la millora de la senyalització de seients reservats per a persones de mobilitat reduïda en el conjunt dels seus parc mòbil en Metrovalencia i TRAM d’Alacant com a part de les accions que desenrotlla a través del seu Pla d’Accessibilitat Universal recentment presentat per la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador.
 
Amb estos més de 700 indicatius de “Prioritat Total”, més gran, es recorda als usuaris d’estos servicis de transport públic que les persones majors, dones embarassades o amb xiquets menuts i les persones de mobilitat reduïda tenen prioritat en l’ús dels seients dels trens i tramvies i compten amb places reservades.
 
Junt amb la instal·lació d’estos indicatius de “Prioritat Total”, 552 a València i 152 a Alacant, FGV ha incorporat en els seus trens una campanya recordant que s’ha de cedir l’assentisc a les persones amb dificultats de mobilitat, com a part de les accions empreses dins de la celebració del 30 aniversari.
 
El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV previst per al període 2017-2023 és una de les mesures impulsades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a millorar el servici de transport que es presta des de FGV a tots els clients, independentment de les seues capacitats físiques, sensorials o cognitives, que permeten la màxima autonomia de moviment i comoditat.
 
L’elaboració del document ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV per a oferir un transport públic basat en criteris d’igualtat, dignitat, màxima autonomia, comoditat i seguretat.
 
El pla compta amb una Comissió de Seguiment que integren el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i representants de distintes associacions i entitats que formen part d’esta comissió de seguiment com ONCE, COCEMFE, FESORD, FEVADACE, PREDIF, Plena Inclusió i Helix. La finalitat d’esta comissió és aportar propostes i recomanacions en les accions a desenrotllar, establir prioritats en les inversions previstes i assessorar a l’empresa en les accions presents i futures que desenrotlle en este àmbit.
 
Senyalització d’ascensors i portes de trens i tramvies
 
Com a part de les accions incloses en el Pla d’Accessibilitat Universal, dirigides a afavorir l’accés a tot tipus de persones a les instal·lacions de Metrovalencia, FGV ha millorat la senyalització exterior de 23 ascensors.
 
Al seu torn, l’empresa pública està senyalitzant de color roig les portes dels seus trens i tramvies per a facilitar un accés propi per a persones de mobilitat reduïda o amb una altra diversitat funcional i afavorir la seua identificació per part de les persones amb discapacitat visual.
 
Per a la senyalització de les portes s’utilitzen vinils amb unes característiques específiques per a garantir la seua finalitat, durabilitat i seguretat. FGV ja compte en les 25 unitats de tramvia de la sèrie 3.800, recentment renovades, amb esta identificació.

Notícies relacionades

17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...
28 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...