Data
08 de December de 2019

La Generalitat incorporarà en 2020 les noves màquines de venda automàtica de títols plenament accessibles en Metrovalencia

FGV valida amb distintes associacions de persones amb discapacitat el programari que facilitarà la compra de bitllets a este col·lectiu

Les noves 59 expenedores substituiran als 31 dispositius més antics i els 28 restants reforçaran el servici

La Generalitat incorporarà durant l’any que ve les noves màquines de venda automàtica de títols plenament accessibles en la xarxa de Metrovalencia, una vegada que distintes associacions de persones amb discapacitat han validat el programari que facilitarà la compra de bitllets a este col·lectiu. La fisonomia i característiques  del moble també compten amb la seua aprovació.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha desenvolupament una nova màquina de venda automàtica de títols de transport per a Metrovalencia plenament accessible, tant per a les persones de mobilitat reduïda com per als discapacitats sensorials, cognitius i intel·lectuals, per la qual cosa facilitarà la compra de bitllets als integrants d’estos col·lectius.

Les noves màquines s’han dissenyat en compliment dels requeriments d’accessibilitat, disseny que està validat per l’empresa Ilunión (pertanyent del Grup Social ONCE), certificant que els elements manipulables de la màquina es troben dins dels rangs d’abast accessible establits en les diferents normatives de compliment obligatori, i establix algunes recomanacions en el seu disseny. Entre els seus principals característiques destaca la pantalla tàctil de 19 polzades amb majors prestacions gràfiques.

Per a desenvoluament un maneig d’esta màquina totalment accessible, s’ha desenvolupament un programari, que utilitza la navegació per veu amb el suport de l’ús de la pantalla tàctil en distribució de quatre quadrants, amb un llenguatge fàcil, textos enlaire contrast, ús de pictogrames i la instal·lació de bucles magnètics, la qual cosa permetrà la utilització d’estes a persones amb discapacitats sensorials i/o cognitives i intel·lectuals.

El disseny d’este programari s’ha desenrotllat amb l’assessorament de les distintes associacions (ONCE, Fesord, Aspes i Plena Inclusió) que pertanyen al Comité d’Accessibilitat de FGV, presidit pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i que esta mateixa setmana han anat a testar-ho i a aportar les recomanacions per al seu ajust final.

L’accés a este programari es realitzarà polsant en el nou símbol d’Accessibilitat Universal de l’ONU que FGV incorporarà pròximament a les pantalles de les expenedores .

Les noves màquines només permetran el pagament amb targeta de crèdit/dèbit amb xip amb i sense contacte, d’acord amb les noves tendències i amb menor cost de manteniment, i es podran realitzar recarregues en qualsevol tipus de suport amb xip o dispositiu amb tecnologia NFC. Finalment, les noves terminals expendran suports de PVC, ja que les actuals només ho fan en cartó.

Mig milió d’euros
 
L’empresa pública va adjudicar el contracte de subministrament i instal·lació de 59 noves màquines per un import de 499.977,72 euros. D’estos equips, 38 s’utilitzaran per a substituir als dispositius més antics i els 21 restants es destinaran a reforçar el servici. En l’actualitat, la xarxa de metro i tramvia posseïx 250 màquines expenedores de bitllets i bons.

Amb esta actuació es renova una part del parc de màquines automàtiques allargant la seua vida útil, atés que s’aprofitaran els components dels dispositius retirats com a estoc de reposició per al manteniment de les màquines actuals i, d’un altre, es millora el servici als clients, donat el nombre més gran d’aparells i de les seues millors prestacions.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...