Data
22 de December de 2023

La Generalitat obri el procés de renovació de l’Abonament Jove Temporal Gratuït que compta amb una nova validesa fins al 30 de juny de 2024

  • Metrovalencia i TRAM d’Alacant permeten renovar este títol en totes la seua màquines d’autovenda de títols instal·lades en estacions i parades
  • La ATMV facilitarà a partir de la setmana pròxima la possibilitat d’efectuar este tràmit des de la nova aplicació “SUMAJove”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha obert hui el procés per a iniciar la renovació de l’Abonament Jove Temporal Gratuït la validesa del qual finalitzava el pròxim 31 de desembre i s’ha ampliat, per acord del Ple del Consell, fins al pròxim 30 de juny de 2024.

Este títol està dirigit a joves de fins a 30 anys i pot utilitzar-se en els servicis de transport de Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló i TRAM d’Alacant. A més, també es poden beneficiar d’esta mesura els usuaris d’autobusos urbans d’altres localitats, els ajuntaments de les quals s’hagen sumat a esta iniciativa.

Com renovar l’abonament

Els joves que ja disposen del títol poden renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, instal·lades en estacions i parades. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar recarregar i prémer de nou recarregar.

Al seu torn l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha desenvolupat l’app SUMAJoven, que estarà disponible en la PlayStore en els pròxims dies, i que permetrà la renovació automàtica de l’abonament jove carregat en la targeta. D’esta manera es podrà fer la recàrrega des de qualsevol telèfon Android sense cap tràmit ni cost addicional.

Esta experiència és pionera en l’ús d’esta tecnologia per a l’actualització massiva de targetes de transport públic i la ATMV preveu utilitzar-la en el futur per a agilitzar els processos d’actualització de targetes intel·ligents de transport.

Aquells joves de fins a 30 anys que no disposen d’este abonament poden sol·licitar-lo a través de la pàgina web de Metrovalencia i*TRAM d’Alacant, en l’apartat de cita prèvia,

Esta informació està disponible en els diferents canals de comunicació dels servicis de transport públic autonòmic d’Alacant i València.

Ampliació dels descomptes del 50%

De la mateixa manera, la Generalitat ha prorrogat per un període de sis mesos les reduccions en els abonaments temporals i títols multiviatge del 50% que passen a estar en vigor fins al pròxim 31 de juliol de 2024, en este cas, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic.

En l’àmbit de l’àrea metropolitana de València, este decret comporta per tant que els descomptes del 50% en els títols multioperador -es poden utilitzar en tots els servicis de transport públic integrats en els títols SUMA: Renfe rodalia, Metrovalencia, Metrobús i EMT.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...