Data
16 de September de 2016

La Generalitat participa este cap de setmana en la Fira de la Mobilitat Sostenible de València

La Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori presenta les iniciatives previstes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
 
L’estand de la plaça de l’Ajuntament acull activitats per als més menuts i promociona Metroescola i #HuiDescansaElCotxe
 
La jornada del 22, que se celebra el Dia sense Cotxe, el transport en Metrovalencia, TRAM d’Alacant i Tram de Castelló serà gratuït

 

La Generalitat participa des de hui i fins al diumenge en la Fira de la Mobilitat Sostenible que se celebra en la plaça de l’Ajuntament de València amb motiu de la Setmana de la Mobilitat i el “Dia Europeu sense Cotxe”. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), empresa pública dependent de la Conselleria d´Habitatge, Obres Pública i Vertebració del Territori, compta amb un estand que romandrà obert durant tot el cap de setmana d’11 a 14 h i de 17 a 21 hores.
 
La presència en la Fira, que hui ha sigut inaugurada amb la presència de l’alcalde del València, Joan Ribó, el director general de Transports, Carlos Domingo, i el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, es deu al compromís de la Generalitat amb el transport sostenible i la conscienciació de la societat que el dit transport sostenible és possible i millorable.
 
En l’estand, a banda de repartir informació sobre la xarxa de metro i tramvia de Metrovalencia es realitzen activitats i tallers per als més menuts.
 
A més, es publiciten diverses iniciatives de la Conselleria, com #HuiDescansaElCotxe, dirigida a més de 700.000 estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Universitat perquè s’impliquen a transmetre als seus familiars, veïns o amics la importància de no utilitzar el cotxe i els beneficis d’apostar per l’ús del transport públic.
 
Amb el nom #HuiDescansaElCotxe s’ha creat una cadena entre la Generalitat, els centres docents, els professors i els alumnes fins a arribar als familiars conductors per a aconseguir que el pròxim dia 22 de setembre deixen els cotxes a casa i comencen a utilitzar el transport públic com a primer pas per a canviar els seus hàbits de mobilitat. Per a això, es repartirà informació perquè professors i alumnes reflexionen sobre estes qüestions i el debat s’estenga també dins de l’àmbit familiar.
 
Així mateix, també es pot obtindre informació sobre Metroescola, iniciativa de FGV que obri les instal·lacions de la xarxa de Metrovalencia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i de metro i tramvia en particular, així com els seus beneficis respecte al transport privat.
 
Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
Estes iniciatives formen part de les activitats anunciades per la consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a promocionar l’ús del transport públic i que conclouen el dijous 22 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxe, quan els servicis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i Tram de Castelló funcionaran de manera gratuïta perquè tots els usuaris puguen disfrutar dels avantatges d’un transport còmode, accessible i sostenible.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...