Data
30 de July de 2020

La Generalitat posa en servei el divendres 31 de juliol el tram Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La circulació ferroviària es prestarà entre Benidorm i Teulada, mentre que des d’aquesta estació a Dénia es manté el transport alternatiu d’autobús

Les obres realitzades han permés renovar 11 quilòmetres de via i rehabilitar els ponts del Quisi i Ferrandet, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros 
 

La Generalitat posarà en servei el divendres 31 de juliol el tram Calp-Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, una vegada completades les proves de circulació realitzades en les últimes setmanes.

Les obres en aquest tram d’11 quilòmetres han permés renovar la via i rehabilitar els ponts del Quisi i Ferrandet, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros. Aquestes actuacions formen part del conjunt d’inversions previstes per la Generalitat per a completar el procés de modernització d’aquesta línia.  
 
Amb l’obertura del trànsit ferroviari des de Calp es reobrin les estacions de Benissa i Teulada, on es podrà accedir a l’autobús que enllaça amb Dénia.
 
Els usuaris de TRAM d´Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica, web i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 72 04 72 per a poder informar-se dels nous horaris. 

Tancament del baixador de L’Alfàs del Pi
 
De manera paral·lela a l’obertura d’aquest tram, el baixador de L’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant romandrà tancat al públic des del 31 de juliol fins el mes vinent d’octubre, com a conseqüència de les obres de condicionament d’andanes que es duen a terme en aquesta i en altres estacions.
 
Fins a la seua reobertura, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) recomana l’ús de les parades més pròximes al centre urbà de L’Alfàs del Pi, que són  els baixadors del Albir i Cami Coves. A més, la línia de bus urbà (10) comunica la població amb els voltants de Camí Coves, Albir, Altea i Garganes.
 
Continuació dels treballs de renovació 
 
Una vegada completades les obres del tram Calp-Teulada, els treballs de renovació de via del conjunt de la Línia 9 entre Teulada i Dénia continuen amb una una inversió d’uns 34 milions d’euros. 
 
El tram Gata de Gorgos–Dénia es troba en execució i en la connexió entre Teulada–Gata de Gorgos està previst que s’inicien les obres al llarg del mes d’agost.
 
FGV ha començat aquest mes de juliol a executar la remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de part de la Línia 1 (Benidorm-Alacant) i de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per un import de 11,7 milions d’euros. 
 
D’altra banda, les obres de senyalització, comunicacions, energia i ATP, amb un pressupost pròxim als 17 milions d’euros, es van executant conforme a la posada en servei dels nous trams, fins a completar la totalitat de la Línia 9. 
 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...