Data
30 de July de 2020

La Generalitat posa en servei el divendres 31 de juliol el tram Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La circulació ferroviària es prestarà entre Benidorm i Teulada, mentre que des d’aquesta estació a Dénia es manté el transport alternatiu d’autobús

Les obres realitzades han permés renovar 11 quilòmetres de via i rehabilitar els ponts del Quisi i Ferrandet, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros 
 

La Generalitat posarà en servei el divendres 31 de juliol el tram Calp-Teulada de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, una vegada completades les proves de circulació realitzades en les últimes setmanes.

Les obres en aquest tram d’11 quilòmetres han permés renovar la via i rehabilitar els ponts del Quisi i Ferrandet, després d’una inversió d’uns 17 milions d’euros. Aquestes actuacions formen part del conjunt d’inversions previstes per la Generalitat per a completar el procés de modernització d’aquesta línia.  
 
Amb l’obertura del trànsit ferroviari des de Calp es reobrin les estacions de Benissa i Teulada, on es podrà accedir a l’autobús que enllaça amb Dénia.
 
Els usuaris de TRAM d´Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica, web i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 72 04 72 per a poder informar-se dels nous horaris. 

Tancament del baixador de L’Alfàs del Pi
 
De manera paral·lela a l’obertura d’aquest tram, el baixador de L’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant romandrà tancat al públic des del 31 de juliol fins el mes vinent d’octubre, com a conseqüència de les obres de condicionament d’andanes que es duen a terme en aquesta i en altres estacions.
 
Fins a la seua reobertura, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) recomana l’ús de les parades més pròximes al centre urbà de L’Alfàs del Pi, que són  els baixadors del Albir i Cami Coves. A més, la línia de bus urbà (10) comunica la població amb els voltants de Camí Coves, Albir, Altea i Garganes.
 
Continuació dels treballs de renovació 
 
Una vegada completades les obres del tram Calp-Teulada, els treballs de renovació de via del conjunt de la Línia 9 entre Teulada i Dénia continuen amb una una inversió d’uns 34 milions d’euros. 
 
El tram Gata de Gorgos–Dénia es troba en execució i en la connexió entre Teulada–Gata de Gorgos està previst que s’inicien les obres al llarg del mes d’agost.
 
FGV ha començat aquest mes de juliol a executar la remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de part de la Línia 1 (Benidorm-Alacant) i de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per un import de 11,7 milions d’euros. 
 
D’altra banda, les obres de senyalització, comunicacions, energia i ATP, amb un pressupost pròxim als 17 milions d’euros, es van executant conforme a la posada en servei dels nous trams, fins a completar la totalitat de la Línia 9. 
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...