Data
04 de April de 2020

La Generalitat reorganitza de nou el servei de Metrovalencia a partir del dilluns 6 d’abril davant l’emergència sanitària

  La nova reestructuració de serveis es suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març                                                                                      A València la freqüència de pas del metro i tramvia es reduirà un 50% a la vesprada de dilluns a dissabte i també els diumenges i festius 10 i 13        d’abril

 

La Generalitat aplicarà a partir del dilluns 6 d’abril un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat d’adaptar les circulacions a la demanda sobre aquests mitjans de transport i a la situació que provoca l’aplicació de l’estat d’alarma, decretat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.

La nova reestructuració de serveis es suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març i s’ha realitzat amb la finalitat de continuar garantint que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes en hores punta sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions que deriven de l’aplicació de l’estat d’alarma. 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aplica aquesta modificació d’acord amb l’Ordre TMA/273/2020, de 23 de març, per la qual es dicten instruccions sobre reducció dels serveis de transport de viatgers, i en compliment de la Resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat del 3 d’abril de 2020.
 
En Metrovalencia, les línies de metro funcionaran de dilluns a dissabte, amb les freqüències de pas de circulacions de trens i tramvies  establides per als dissabtes però únicament fins a les 16 hores aproximadament. A partir d’esta hora les circulacions es redueixen un 50% fins a la finalització del servei, mantenint en les capçaleres de les línies les freqüències del servei del matí.
 
Aquesta reducció del servei a la meitat s’aplicarà durant tot el dia els diumenges i els dies festius previstos per FGV el 10 i 13 abril.
 
En el tramvia, les Línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) funcionaran d’esta mateixa manera però fins a les 15 hores, també de dilluns a dissabte. Els diumenges i festius s’aplica també aquesta reducció del 50% de les circulacions durant tot el dia. També, està previst paralitzar temporalment el servei de la Línia 8 (Marítim-Serrería-Marina Reial), a partir del pròxim 9 d’abril. 
 
A més, el servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés.
 
Atenció al Client
 
Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica. Temporalment, no es realitzen gestions d’objectes perduts ni de reclamacions ni suggeriments en paper. Tots aquests tràmits, es poden realitzar a través de la pàgina web o l’App (en Google Play o en Apple Store).
 
A València els Espais de Client de Xàtiva i Colón, així com els Centres d’Atenció al Client de Aeroport i Benimaclet, estaran temporalment tancats, centralitzant els seus serveis en la taquilla del vestíbul principal d’Amistat-Casa de Salut. A més, segueixen oberts els Punts de Client d’Empalme, Mislata i Àngel Guimerà, en aquest últim cas per l’accés del carrer Palleter.
 
A més s’informa els usuaris de Metrovalencia que, per a qualsevol consulta, estan disponibles els canals d’atenció telefònica i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 46 10 46. En Twitter @metrovalencia té un horari d’atenció de 6 a 24 h de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 hores diumenges i festius. 
 
En les estacions, els usuaris poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.
 
Recomanacions als usuaris
 
Amb motiu de l’estat d’alarma FGV recomana als seus usuaris evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Per això, se suggereix que, davant qualsevol dubte, es consulte les indicacions realitzades per la Conselleria de Sanitat.
 
Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com a persones majors, malalts crònics, etcètera i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.
 
Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espere de l’arribada del tren o tramvia, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.
 
A l’interior de trens i tramvies, els viatgers han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat, mantenint la distància de seguretat amb altres usuaris i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.
 
També es recomana evitar en la mesura del possible asseure’s enfront d’un altre viatger, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i llavar-se les mans i les zones exposades després d’utilitzar el servei de transport, encara que els vehicles i instal•lacions d’FGV es desinfecten regularment.
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...