Data
04 de May de 2017

Les estacions de Metrovalencia presenten les fotografies de l’exposició col·lectiva “Home” de Photon Festival

La mostra està protagonitzada per 25 fotògrafs i s’exposa en 15 parades de la xarxa de metro i tramvia

FGV col·labora amb esta iniciativa que tracta de fomentar la cultura fotogràfica i acostar el fotoperiodisme a la societat 

Les estacions de Metrovalencia acullen durant este mes de maig “Home”, una exposició col·lectiva de fotografia, inclosa en la present edició de Photon Festival. Les fotografies que integren esta mostra es presenten en un format de 2 metres per 1,5 metres, en 15 estacions i parades de la xarxa de metro i tramvia.  

“Home” és una exposició col·lectiva creada gràcies a la convocatòria que realitza cada any Photometria Festival (Ioannina, Grècia). En 2016, el festival va organitzar una convocatòria internacional perquè fotògrafs documentalistes treballaren al voltant del concepte “home” (casa). El resultat és una exposició col·lectiva eclèctica, plena de color i unes imatges que ens fan recórrer el món sencer.
 
La reproducció d’estes fotografies que s’exposen en Avinguda del Cid, Xàtiva, Angel Guimerà, Campanar-La Fe, Túria, Plaça´d’Espanya, Patraix, Jesús, Hospital, Nou´d’Octubre, Mislata-Almassil, Machado, Benimaclet, Marxalenes i Mediterrani ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Promedios.
 
Els 25 autors que conformen l’exposició col·lectiva són: Catalin Munteanu, Davide Palmisano, Leticia Ζica, Lorenzo Palombini, Nensi Bogdani, Tran Viet Van, Aggelos Christodoulakis, Va apostar-los Strantzalis, Vasilis Zaverdas, Yannis Robokos, Dimitris Vavouras, Kontantinos Gdontakis, Lefteris Paraskevaidis, Leònides Mpakolas, Magdalini Kormpaki, Marilia Fotopoulou, Nikos Golias, Olia Paspalaki, Panagiotis Ziovas, Savvas Karapanagiotis, Stavros Stamatiou, Sotiris Tsagatakis, Tassos Chios, Christos Kapatos, Christos Katsanos.
Photon Festival sorgix amb la idea de promoure la cultura fotogràfica i aproximar el fotoperiodisme a la societat i està integrat per un circuit d’exposicions fotogràfiques en la ciutat de València, en les que, a part de Metrovalencia, es troben també espais tan emblemàtics  la cèntrica Universitat de La Nau o museus .
 
Photometria Festival té lloc des de fa huit anys en la ciutat grega d’Ioannina i s’ha convertit en un aparador de la fotografia documental contemporània; per a recolzar fotògrafs locals i estrangers; per l’educació i pel foment de les relacions entre les organitzacions culturals i els festivals a Grècia i en l’estranger. 
 
Este intercanvi d’exposicions es du a terme en el marc de la Photo Europe Network (PHEN), xarxa de festivals de fotografia europeus de què Photon Festival és soci i cofundador. 

Notícies relacionades

17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...
28 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...