Data
08 de November de 2018

L’estació d’Altea del TRAM d’Alacant acull una representació artística per a reivindicar el Corredor Mediterrani

La Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández d’Elx amb seu a Altea  ha dissenyat esta intervenció

La Conselleria d’Habiatatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori organitza del 5 a l’11 de novembre la Setmana del Corredor Mediterrani 

L’estació d’Altea del TRAM d’Alacant ha sigut escenari d’un dels actes programats dins de la Setmana del Corredor Mediterrani que organitza  la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori  i les cinc universitats públiques valencianes, amb la col·laboració d’altres entitats.

La intervenció artística representada a Altea ha sigut organitzada per la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
 
A la representació ha assistit el secretari autonòmic de la Conselleria, Lluís Ferrando, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el Vicedegà de la Facultat de Belles Arts, Ivan Albalate, i l’artista que ha dissenyat esta proposta Isidro López-Aparicio Pérez, junt amb els alumnes que han col·laborat amb esta iniciativa.
 
Ferrando ha destacat que “gràcies a esta intervenció artística realitzada a Altea s’ha aconseguit escenificar, a través de l’art i les emocions, la necessitat de comptar amb grans infraestructures que permeten connectar la societat i l’economia valenciana amb tota Europa”. 
 
Accions reivindicatives
 
Les activitats dedicades al Corredor Mediterrani s’han organitzat coincidint amb el centenari  de la publicació per part d’Ignasi Vilallonga, una de les grans figures de l’economia valenciana, del text titulat ‘Socialisme i Regionalisme’, que arreplega la frase tan associada a l’avantguarda reivindicativa d’esta infraestructura: ‘estratègicament correrà un ferrocarril prop del litoral mediterrani i València tindrà comerç de tràfic de Catalunya i França, amb la part oriental d’Andalusia i Múrcia’. 
 
Els diferents actes programats del 5 a l’11 de novembre tenen com a objectiu continuar reivindicant i conscienciant a tota la societat de la necessitat i importància d’esta infraestructura estratègica. 
 
Per a aconseguir la màxima visibilitat d’esta reivindicació, s’han programat al llarg d’esta setmana una sèrie d’actes que impliquen la participació activa i passiva de diferents agents socials a través d’exposicions, un concert, conferències, taules redones, un cicle de cine o intervencions del territori com la que s’ha realitzat a Altea.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...