Data
27 de October de 2017

L’estació de Bailén de Metrovalencia acull una exposició fotogràfica sobre refugiats i migrants

La mostra, oberta fins al 15 de novembre, retrata la vida d’estos col·lectius a Tessalònica i Melilla
 
FGV ha col·laborat des de Línia 0 en diferents campanyes i ha cedit el seu material mòbil per a col·locar vinils d’accions solidàries

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora amb Obrim Fronteres València en l’exposició fotogràfica “No Borders” sobre refugiats i migrants a Tessalònica (Grècia) i Melilla que es troba instal·lada en la sala envidrada del vestíbul de l’estació de Bailén de Metrovalencia.
 
La mostra, que narra de forma gràfica la vida que la toca afrontar a persones refugiades i migrants en ambdós ciutats i arreplega també experiències concretes viscudes en els viatges a estes zones, podrà visitar-se fins al 15 de novembre. En l’estiu de 2016, membres del moviment ciutadà sense ànim de lucre Obrim Fronteres València, van estar a Tessalònica coneixent i ajudant en la realitat dels camps de refugiats i, este estiu, han estat en la ciutat fronterera de Melilla.
 
Esta és una de les nombroses activitats solidàries que FGV ha emprés de juny a octubre des de Línia 0 en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Entre elles, s’han produït la col·laboració amb la celebració del Dia Mundial de la Miastemia, amb la Fundació Vicente Ferrer, la campanya de sensibilització i promoció dels projectes d’Adibi i s’ha oferit una xarrada formativa als usuaris del Centre de Fundació Norai Projecte Home a Alacant, a banda de jugar-se un partit solidari per part de l’equip de Metrovalencia amb jóvens de l’aula compartida de l’institut Isabel de Villena.
 
També cal destacar la campanya anunciadora de la Marató Jove de Fitness per l’Associació Quera, en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i la visita al Taller de València Sud, formativa del SERVEF, sobre Gestió de Residus i el Sistema de Gestió Mediambiental en FGV.
 
D’altra banda, en estos mesos s’han col·locat més de mil vinils en el material mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant en campanyes com la lluita contra la LGTBFÒBIA impulsada pel col·lectiu Lambda, la de Narcòtics Anònims per a la captació d’afectats per les drogodependències, la de la Unió de Consumidors de la Comunitat de prevenció contra els riscos de l’ús d’internet en els menors o la de la donació i reutilització de material ortopèdic de la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris.
 
Altres campanyes de vinils han sigut la promoguda per Menjadors Compulsius Anònims, la difusió en xarxes socials de “12.000 pedalades per a la protecció internacional de les persones refugiades” de la Fundació Cepaim o la sensibilització social pel Dia Internacional de l’as Persones d’Edat promoguda per l’associació Amics de la Gent Major.
 
Així mateix, s’ha promocionat l’ús del transport públic en distints fòrums i trobades, com per al Sopar benèfica de l’Associació d’oci per a Discapacitats Intel·lectuals (AODI) d’Alacant; la Fira Primavera 2017 en el Jardí dels Vivers de València;  l’I Saló Esport Inclusiu València que va organitzar l’Associació Tetrasport, celebrant-se en les instal·lacions esportives de la UPV, o la Trobada de Representants d’Universitats Públiques.
 
Línia 0
 
La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions o material mòbil per a estes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.
 
“Línia 0″ és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a què presta servici. La crida d’atenció a la solidaritat es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col·laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social, i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la busca de solucions als problemes que afecten la societat actual.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...