Data
16 de November de 2017

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant acull l’exposició fotogràfica “100 elements del Patrimoni Industrial”

La mostra s’exposa en el vestíbul i romandrà instal·lada fins al pròxim mes desembre
 
El viaducte de Santa Anna (Quissi) a Benissa, pertanyent a la Línia 9 del TRAM´d’Alacant, és una de les peces seleccionades en esta mostra

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) exposa en el vestíbul de l’estació d’Estels del TRAM’ d’Alacant la mostra fotogràfica “100 elements del Patrimoni Industrial d’Espanya”. La col·lecció arriba a Alacant després d’exposar-se en València, des del 18 d’octubre al 12 de novembre, en el vestíbul de l’Estació del Nord.
 
Es tracta d’una exposició itinerant organitzada pel Comité Internacional de Patrimoni Industrial (TICCIH-España) que arreplega les fites més significatives d’este sector, seleccionats per les seues respectives comunitats autònomes.
 
En la mostra destaquen els monuments relacionats amb els servicis urbans, transport i l’obra pública, entre les que es troba el viaducte ferroviari de Santa Anna (Quissi) pertanyent a la Línia 9 del TRAM´d’Alacant que unix la Benidorm i Dénia. La ciutat d’Alacant està present amb la Refineria La Brtánica.
 
En conjunt, per part de la Comunitat Valenciana es presenten fins a huit elements que plasmen l’evolució de la seua industrialització: El Molinar d’Alcoi; Fàbrica Giner de Morella; Refineria La Britànica d’Alacant; Estació del Nord de València. Mercat Central d’Abastiments de València. Viaducte de Santa Anna (Quissi) de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant a Benissa; Forn Hoffman en el Rajolar de Bauset de Paiporta; i l’Alt Forn  nº2 de Sagunt.
 
El patrimoni industrial és el conjunt d’elements generats per les activitats econòmiques de la societat capitalista, vinculat a un determinat procés de producció caracteritzat per la mecanització. Està compost per les restes de la cultura industrial que posseïxen un valor històric, tecnològic, social, arquitectònic o científic.
 
Eºstes restes són: els edificis i la maquinària, els tallers, els molins i les fàbriques, les mines i els llocs per a processar i refinar, els magatzems i els depòsits, els llocs on es genera, es transmet i s’usa energia, els mitjans de transport i tota la seua infraestructura, així com els llocs on s’exercixen les activitats socials relacionades amb la indústria. A tots ells, es deu el llegat immaterial de la indústria que es concreta en la memòria dels protagonistes que van treballar i van viure en els llocs.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...