Data
24 de August de 2019

Metrovalencia conclou la renovació de les escales mecàniques en Colón i inicia la substitució d’ascensors a Xàtiva

Les intervencions incrementen les condicions de funcionament, disponibilitat i fiabilitat dels equips

Les actuacions de millora van començar en 2018 i està previst renovar 48 escales mecàniques i 17 ascensors en diferents estacions

La Generalitat ha conclòs els treballs de renovació de quatre escales mecàniques de l’estació de Colón que comuniquen el vestíbul amb l’andana d’estes instal·lacions i ha iniciat les obres de substitució de dos ascensors de l’estació de Xàtiva.

Estes actuacions, incloses en el programa de millora i renovació d’ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), se sumen a les que ja s’han completat entre els mesos de juny i juliol en diferents escales mecàniques de l’estació de Xàtiva, en el seu accés principal.

Els treballs estan arreplegats en el contracte de manteniment i conservació d’estos equips, en vigor des del passat any i que compta amb una dotació econòmica de 7.258.615 euros, IVA inclòs, i un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga de dos anys més.

Les actuacions previstes estan adaptades als paràmetres de seguretat establits per la norma UNE-EN-115-2.

Amb estes intervencions, la Generalitat es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els servicis de Metrovalencia.

Actuacions previstes i realitzades

Una vegada completats els esmentats treballs de l’estació de Colón, FGV ha iniciat les obres de substitució de dos ascensors d’accés a l’estació de Xàtiva. La finalitat és instal·lar elevadors nous, elèctrics, en substitució dels equips hidràulics actuals.

Els nous ascensors inclouen també millores en matèria d’accessibilitat com a portes de vidre transparent; braille i macrocarácteres en les botoneres; bucles inductius en l’interfono; dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual; i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a finals de 2018. En estes primeres intervencions es va realitzar un manteniment de cicle llarg de les quatre escales mecàniques de l’estació de Xativa, en el seu accés secundari al carrer Ribera.

Altres actuacions ja completades han afectat les escales mecàniques de la pròpia estació de Colón, entre el vestíbul i el carrer, i a Angel Guimerà,, en el seu accés secundari al carrer Palleter, i els ascensors d’Avinguda del Cid que han sigut renovats.

Estos treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a prolongar la vida útil d’estos equips en perfectes condicions. Estes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, a fi de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en què està previst actuar en sis anys és de 48.

Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servici i accessibilitat.

El nombre d’ascensors en què està previst intervindre en este període de sis anys és de 17.

La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius que ha establit FGV per a respondre a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats o mobilitat reduïda.

Totes les actuacions en ascensors i escales mecàniques contemplen incorporar el sistema MAX de Thyssenkrupp Elevadors, el primer sistema de manteniment predictivo, a temps real, en la indústria dels ascensors, que per primera vegada s’està incorporant també a escales mecàniques, la qual cosa suposa una innovació a nivell mundial.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...