Data
01 de July de 2023

Metrovalencia estén l’horari habitual per primera vegada durant tot el mes de juliol

  • El mes de juliol tindrà les circulacions de dies laborals, dissabtes i diumenges segons corresponguen a cada jornada i es manté el servei nocturn de caps de setmana i festius
  • L’horari d’estiu començarà a partir del 31 de juliol i és equivalent al servei intermedi que es presta els dissabtes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), oferirà per primera vegada durant el mes de juliol l’horari habitual de la resta de l’any en la xarxa Metrovalencia, amb circulacions en el metro de dies laborals, dissabtes i diumenges segons corresponga a cada jornada.

Amb aquesta mesura, l’horari d’estiu, equivalent al servei intermedi que es presta els dissabtes de tot l’any, s’aplicarà del 31 de juliol al 31 d’agost. El servei nocturn de divendres, dissabtes i festius es manté com la resta de l’any també a l’estiu.

En les línies tramviàries ja es presta des de mitjan juny el servei habitual no lectiu, pel fet que ja no s’imparteixen classes en els centres educatius i universitaris.

L’objectiu que es persegueix amb aquesta mesura és afavorir la mobilitat a València i la seua àrea metropolitana en un mes en què, encara que disminueixen els viatges amb metro i tramvia, respecte a altres mesos de l’any, encara es produeixen nombrosos desplaçaments.

Millora respecte a anys anteriors

Fins a 2018, l’horari d’estiu s’estenia a tot juliol i agost. En 2019 es van programar circulacions amb horaris de dissabtes, però amb reforços als matins i migdies. En 2020, en plena pandèmia, els trens tenien horaris de dies laborables només fins a les 15 hores, quan passaven a freqüències de dissabtes.

En 2021, el metro va funcionar com a dies laborables durant la primera quinzena del mes, quan va passar a l’horari d’estiu pròpiament dit. Finalment, en 2022, el servei ordinari es va mantindre de l’1 al 25 de juliol, quan va començar l’horari d’estiu, coincidint amb les obres de manteniment i millora de via en les Línies 1, 2 i 3.

Interrupció del servei en Línia 1

Des d’FGV es recorda que el dilluns 3 de juliol, s’iniciaran les obres de renovació de via que afecten el tram Torrent-Castelló de la Línia 1 de Metrovalencia, per la qual cosa en aquest període s’oferirà servei alternatiu d’autobús en la zona afectada.

Aquest servei d’autobús s’ha programat fins al pròxim 31 d’agost i compta amb cinc rutes diferents que comunicaran Torrent i Picassent; Torrent i Alginet; Torrent, L’Alcudia i Carlet; Torrent, Alberic i Castelló; i Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcudia, Alberic i Castelló.

Les freqüències de pas dels autobusos seran les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia fins a Castelló, cada 45 minuts de dilluns a divendres; 40 minuts els dissabtes i 60 minuts diumenges i festius.

Els horaris es podran consultar en les estacions de la xarxa de Metrovalencia, en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a través de l’app oficial de Metrovalencia.

 

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...