Data
01 de July de 2023

Metrovalencia estén l’horari habitual per primera vegada durant tot el mes de juliol

  • El mes de juliol tindrà les circulacions de dies laborals, dissabtes i diumenges segons corresponguen a cada jornada i es manté el servei nocturn de caps de setmana i festius
  • L’horari d’estiu començarà a partir del 31 de juliol i és equivalent al servei intermedi que es presta els dissabtes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), oferirà per primera vegada durant el mes de juliol l’horari habitual de la resta de l’any en la xarxa Metrovalencia, amb circulacions en el metro de dies laborals, dissabtes i diumenges segons corresponga a cada jornada.

Amb aquesta mesura, l’horari d’estiu, equivalent al servei intermedi que es presta els dissabtes de tot l’any, s’aplicarà del 31 de juliol al 31 d’agost. El servei nocturn de divendres, dissabtes i festius es manté com la resta de l’any també a l’estiu.

En les línies tramviàries ja es presta des de mitjan juny el servei habitual no lectiu, pel fet que ja no s’imparteixen classes en els centres educatius i universitaris.

L’objectiu que es persegueix amb aquesta mesura és afavorir la mobilitat a València i la seua àrea metropolitana en un mes en què, encara que disminueixen els viatges amb metro i tramvia, respecte a altres mesos de l’any, encara es produeixen nombrosos desplaçaments.

Millora respecte a anys anteriors

Fins a 2018, l’horari d’estiu s’estenia a tot juliol i agost. En 2019 es van programar circulacions amb horaris de dissabtes, però amb reforços als matins i migdies. En 2020, en plena pandèmia, els trens tenien horaris de dies laborables només fins a les 15 hores, quan passaven a freqüències de dissabtes.

En 2021, el metro va funcionar com a dies laborables durant la primera quinzena del mes, quan va passar a l’horari d’estiu pròpiament dit. Finalment, en 2022, el servei ordinari es va mantindre de l’1 al 25 de juliol, quan va començar l’horari d’estiu, coincidint amb les obres de manteniment i millora de via en les Línies 1, 2 i 3.

Interrupció del servei en Línia 1

Des d’FGV es recorda que el dilluns 3 de juliol, s’iniciaran les obres de renovació de via que afecten el tram Torrent-Castelló de la Línia 1 de Metrovalencia, per la qual cosa en aquest període s’oferirà servei alternatiu d’autobús en la zona afectada.

Aquest servei d’autobús s’ha programat fins al pròxim 31 d’agost i compta amb cinc rutes diferents que comunicaran Torrent i Picassent; Torrent i Alginet; Torrent, L’Alcudia i Carlet; Torrent, Alberic i Castelló; i Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcudia, Alberic i Castelló.

Les freqüències de pas dels autobusos seran les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia fins a Castelló, cada 45 minuts de dilluns a divendres; 40 minuts els dissabtes i 60 minuts diumenges i festius.

Els horaris es podran consultar en les estacions de la xarxa de Metrovalencia, en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a través de l’app oficial de Metrovalencia.

 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...