Data
16 de March de 2024

Metrovalencia facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minutos

  • Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament
  • Alboraia-Peris Aragó i Burjassot enllacen amb Xàtiva en 12 minuts i Mislata en 8 minuts
  • Metrovalencia té estacions en els voltants de les nou Falles de categoria Especial

El servici de metro de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’erigix durant la celebració de les Falles en el transport idoni, no solament per a moure’s per la ciutat de València, sinó per a desplaçar-se des de les diferents poblacions de l’àrea metropolitana fins al cor de les festes, el centre urbà, lloc pràcticament inaccessible per al trànsit rodat, atés que en estes dates existixen 500 carrers tallats al pas de tota mena de vehicles.

A més d’esta conjuntura, es dona la circumstància dels temps competitius que Metrovalencia oferix als seus usuaris, ja que les principals deu poblacions de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minutos amb el centre de València.

D’esta manera, l’estació de Xàtiva, la primera en el rànquing d’usuaris, tant en Falles com en la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la d’Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

De la mateixa manera, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, 17 amb la de Paterna, 15 amb la de Godella, 13 amb la de Picanya, 12 amb la Burjassot i 11 minuts amb la de Paiporta.

Cal assenyalar que FGV connecta amb la seua xarxa 35 municipis metropolitans amb València i que el percentatge de desplaçaments que tenen el seu origen i/o destinació en algunes d’eixes poblacions és del 34,4%, més d’un de cada tres, la qual cosa l’any passat va significar 31,1 milions de viatgers.

Amb metro als actes

Metrovalencia connecta gran part dels llocs on es desenvolupen actes festius, des de les mascletaes (Xàtiva, Colón, Bailèn, Ángel Guimerá, Plaça Espanya i Pont de Fusta), fins a la cremà de la Plaça de l’Ajuntament (Xátiva, Colón, Bailèn, Ángel Guimerá, Plaça Espanya i Pont de Fusta).

També es pot acudir a la Cavalcada del Ninot (Xàtiva, Colón), els castells de focs artificials (Ciutat Arts i Ciències-Justícia), l’Ofrena de Flores a la Verge dels Desemparats (Pont de Fusta, Colón, Xàtiva, Àngel Guimerá i Plaça Espanya), les corregudes de bous (Xátiva, Bailèn i Plaça Espanya) i la Nit del Foc (Ciutat Arts i Ciències-Justícia).

Falles de categoria Especial

La xarxa de Metrovalencia, composta per 161 quilòmetres de longitud, 146 estacions i parades, sis línies de metro i quatre de tramvia, acosta a la ciutadania i visitants a les Falles de categoria Especial, així com a la municipal situada en la Plaça de l’Ajuntament.

D’esta manera, es pot desplaçar-se fins a la falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal des de l’estació de Plaça Espanya; a la falla de la Plaça del Pilar des d’Àngel Guimerà; a la falla L’Antiga de Campanar, des de Campanar; i a la falla Na Jordana des de l’estació del metro de Túria o la parada del tramvia de Pont de Fusta.

Si el destí són les falles Cuba-Literat Azorín o Sueca-Literat Azorín, l’estació més pròxima és Bailèn, mentres que si es dirigix cap a Regne de València-Duc de Calàbria o Almirall Cadarso-Conde Altea, la millor opció és l’estació de Russafa de la Línia 10. Per a completar el recorregut per les nou falles de categoria Especial, la d’Exposició-Misser Mascó-Arévalo Baca és fàcilment visitable des de l’estació d’Alameda.

Finalment, per a contemplar la falla municipal de la Plaça de l’Ajuntament, fora de concurs, i les mascletaes que es disparen tots els dies a les 14 hores, les estacions més pròximes són Xàtiva, Colón, Plaça Espanya, Àngel Guimerà i Bailèn.

Notícies relacionades

02 - 04 - 2024

Metrovalencia supera els 10,5 milions de viatgers al març i aconseguix el millor resultat mensual de la seua història

Les xifres obtingudes representen un increment del 6,63% respecte al mateix període del passat any El 16 de març ha...
31 - 03 - 2024

Els joves menors de 31 anys van realitzar el 38% dels desplaçaments de Metrovalencia en 2023 gràcies al Abonament Jove

L'Abonament Jove Gratuït va registrar 34,6 milions de viatges i s'ha convertit en el títol de transport més utilitzat l'any...
29 - 03 - 2024

Un 89% dels usuaris de Metrovalencia accedix directament a la seua estació o parada sense utilitzar un altre mitjà de transport

Estos clients empren 6,6 minuts de mitjana des del seu punt d'origen fins a FGV i 6,8 minuts des del...