Data
05 de July de 2017

Metrovalencia ha rebut la visita de més de mil alumnes durant el curs escolar 2016-17

El programa educatiu Metroescola està dirigit a estudiants de Primària i hui ha comptat amb la presència de 40 escolars de la colònia urbana de la Fundació Save the Children
 
Els 20 col·legis pertanyen a 12 municipis de la capital i l’àrea metropolitana
 
Els alumnes han conegut els tallers, el Lloc de Comandament i les unitats de metro

Metrovalencia ha rebut, durant el curs escolar 2016-17 que ha conclòs, la visita de 1.025 escolars en les seues instal·lacions dins de l’activitat Metroescola, repartits en 29 grups pertanyents a 20 col·legis distints. Els alumnes, de cursos de Primària, han vingut de centres dels municipis de València, Picanya, Paterna, Torrent, Llíria, Chiva, Albal, Foios, Burjassot, Benetússer, Massarrojos i´L’Eliana.
 
Hui, en l’última activitat de visites escolars del curs, Metrovalencia ha rebut la visita de 40 alumnes de distintes edats de la colònia urbana organitzada per la Fundació Save the Children.
 
Metroescola està dirigit als escolars de fins a 12 anys pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
El programa Metroescola inclou iniciar l’activitat des d’alguna de les instal·lacions de Metrovalencia, que sol ser la més pròxima al centre escolar. Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal de FGV, com moure’s per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.
 
Presentació de l’empresa
 
Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV en el sala d’actes. En la dita estada, s’explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment, es cursa una visita al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro de què habitualment circulen diàriament. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.
 
Al setembre es reprendrà el programa amb la concertació de cites dels col·legis que desitgen participar en Metroescola per a iniciar les activitats del curs 2017-18 en el mes d’octubre.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...