Data
23 de March de 2017

Metrovalencia licita la instal·lació noves plataformes d’accés als trens per a persones de mobilitat reduïda en 12 estacions

La millora de l’accessibilitat té un pressupost inicial de 175.564 euros, IVA inclòs
 
El metro compte ja amb estos dispositius en 34 estacions de la xarxa
 
L’empresa pública ha desenrotllat un model propi que reduïx la distància i altura entre l’andana i les unitats

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà noves plataformes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) en dotze estacions més de la xarxa de Metrovalencia que facilitaran l’accessibilitat d’este col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens.
 
L’empresa pública ha licitat per 175.564 euros, IVA inclòs, les actuacions en les estacions de Paiporta, Llíria, Benaguasil 2n, La Canyada, Machado, Mislata, Mislata – Almassil, Faitanar, Manises, Roses, Ayora i Aragó, segons publica hui el Diari Oficial de la Generalitat i ha anunciat la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en la reunió de la Mesa per l’Accessibilitat de la Comunitat Valenciana, que pretén fomentar i fer realitat la participació de tots els col·lectius implicats per a aconseguir un entorn lliure de barreres de qualsevol tipus.
 
Amb les plataformes es tracta de resoldre un dels problemes d’accessibilitat, comú a totes les explotacions ferroviàries i que afecta els viatgers en cadira de rodes, a l’hora de salvar el buit existent entre l’andana i el pis de la unitat.
 
Per a resoldre el dit problema, FGV va realitzar al seu dia una experiència pilot en l’estació de Facultats a l’instal·lar unes plataformes d’obra que s’ajusten longitudinalment a l’andana, per a elevar la seua altura i prolongar-ho a fi de reduir la distància entre este i el pis de les unitats. L’esmentada experiència va ser lloada per distintes organitzacions de discapacitats, com Cocemfe, Cermi i l’ONCE, a les que se’ls ha informat d’esta ampliació.
 
Estes plataformes ja estan instal·lades en Facultats, Alboraya-Palmaret, Alboraya-Peris Aragó, Benimàmet, Els Carolinas-Fira, Santa Rita, Empalme, Campanar-La Fe, Àngel Guimerà (tant en les andanes de les Línies 1 i 2 com en les de les Línia 3, 5 i 9), Jesús, Alameda, Benimaclet, Colón, Xàtiva, Aeroport, Patraix, Beniferri, Torrent Avinguda, Avinguda del Cid, Quart de Poblet, La Cova, La Presa, Masia de Traver, Riba-roja de Túria, Bétera, Túria, Plaça Espanya, Safranar, Paterna L’Eliana, Salt de l’Aigua´, Nou d’Octubre´, Marítim-Serrería i Amistat-Casa de Salud, 34 en total.
 
Model propi dissenyat per FGV
 
Les plataformes tenen una amplària de 3´50 metres i estan situades junt amb la zona d’estacionament de la capçalera del tren a fi de coincidir amb la primera de les portes d’accés a viatgers de la unitat. El Reial Decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d’accés segur” i el pis dels trens no pot excedir 5 cm. en altura i 7’5 en amplària. FGV ha desenrotllat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències de Reial Decret i garantix una distància no superior als 2 cm en altura i 2’5 en amplària. 
 
L’extensa xarxa Metrovalencia, composta per 137 estacions i parades distribuïdes en 156 quilòmetres, és accessible al 99,27 per cent, atés que només València Sud, no ho és, situada en la Línia 1, la més antiga de FGV que va començar la seua activitat en 1988. La resta de línies de metro, L2, L3, L5, L7 i L9 i les de tramvia, L4, L6 i L8, estan adaptades al cent per cent.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...