Data
22 de February de 2019

Metrovalencia millora l’oferta i les freqüències de pas del servei nocturn

La Generalitat incrementarà un 50% el nombre de trens i tramvies a partir del 22 de febrer

El nou servei entre València i l’àrea metropolitana circularà fins prop de les 3 hores els divendres, dissabtes i vespres de festius

La consellera de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat una millora de l’oferta i de les freqüències del servei nocturn de Metrovalencia. D’esta manera, ha assegurat que a partir del divendres 22 de febrer es posaran en circulació un 50% més de trens i tramvies. 

Salvador ha presentat les novetats en una trobada amb els alcaldes dels municipis de l’àrea metropolitana, i ha explicat que una vegada superades les primeres setmanes de funcionament, des de la seua posada en marxa el 14 de desembre de 2018, "Metrovalencia està en condicions d’oferir un servei nocturn, tal com es va anunciar, amb unes millors freqüències de pas i més opcions de desplaçament a les destinacions previstes". 
 
El servei nocturn, denominat “A la Lluna de Metrovalencia” i que està en marxa des de desembre, permet prolongar la circulació de trens i tramvies les nits de divendres, dissabtes i vespres de festius, fins aproximadament les 3 hores de la matinada. Un servei que ha sigut possible amb la primera subvenció al transport de l’Estat a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). 
 
Salvador ha destacat que "gràcies a este impuls pel transport públic que ha posat en marxa la Generalitat, València i la seua àrea metropolitana compten per fi amb un transport públic nocturn capaç de funcionar com una alternativa eficaç, còmoda i segura davant el cotxe". 
 
"Ens equiparem així a altres àrees d’Europa i d’Espanya que tenen un servei semblant", ha afegit. A més, la consellera ha recordat que este servei s’oferix "després de reforçar la plantilla amb el personal necessari en FGV que està incorporant més treballadors com a maquinistes, oficials de taller, agents d’estació i informadors, fins a un total de 56 nous treballadors i treballadores per a fer front a esta nova oferta".
 
Com a balanç, Salvador ha assenyalat que "des de la seua posada en marxa el 14 de desembre, el servei nocturn ha registrat més de 60.000 viatgers i han circulat trens i tramvies fora del seu horari habitual deu caps de setmana un total de 21 nits, al comptar també el servei especial que es va oferir per primera vegada en la Nit de Cap d’Any". 
 
La presentació que ha comptat amb la presència dels alcaldes i regidors de l’àrea metropolitana, també han assistit el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, i la directora de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, María Pérez Herrero. 
 
Millores previstes 
 
A la presentació s’ha detallat que des del 22 de febrer de 2019 la circulació de trens i tramvies passarà de 65 a 98, la qual cosa equival a un percentatge de millora del nou servei nocturn respecte de l’anterior d’un 50,7%. 
 
Així, circularan trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Emplame i Marítim-Serrería, quan fins ara era de 20 i 30 minuts. En direcció a Alboraya la freqüència de pas oscil·larà entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, quan fins ara en estes tres direccions la freqüència era de 60 minuts. 
 
A més, cada 80 minuts hi haurà trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria, que abans només disposaven d’una única circulació, a la finalització del servei i ara compten amb tres. Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tindran lloc, com fins ara, entre les 2.30 i les 3.00 hores. 
 
En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, mentres que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència serà de 20 minuts. Abans les freqüències en estes línies eren de 60 minuts. En Línia 4 se circularà entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l’últim tramvia en servei que arribarà fins Mes del Rosari. 
 
Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 

 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...