Data
29 de January de 2022

Metrovalencia tindrà a partir del dilluns un nou mapa zonal que permetrà que el 90% dels viatges es realitzen pagant una sola zona

Plano Zonal-detalle
  • Tota la xarxa de transport públic metropolità incorporarà una nova distribució zonal que permet estalviar a les persones usuàries entre un 11 i un 55%
  • A més entraran en vigor els títols SUMA, que integraran per primera vegada al mateix preu el transport de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia

Metrovalencia aplicarà a partir del pròxim dilluns, 31 de gener, el seu nou mapa zonal coincidint amb la posada en funcionament dels nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada amb el mateix preu el transport públic de l’Àrea Metropolitana de València de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb el nou mapa zonal es passa de quatre a dues zones, més una tercera àrea, conformada exclusivament per la parada de Aeroport, que només a efectes pràctics tarifaris serà considerada com una zona diferenciada de les anteriors, denominada C. A més, com a novetat, el nou mapa zonal inclourà una àrea de solape que permetrà als viatgers i viatgeres moure’s per l’àrea metropolitana sempre de la forma més avantatjosa i que facilitarà que el 90% dels viatges, a partir del dilluns, es realitzen pagant una sola zona.

La nova distribució zonal tarifària s’ha efectuat per part de la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) sobre el criteri de divisió comarcal per a assegurar una fàcil comprensió per part de les persones usuàries.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha previst canviar progressivament els plans actuals i ha reforçat el seu dispositiu d’atenció al client en estacions i parades, així com en Espais, Centres d’Atenció al Client i Punts del Client. A més, es pot consultar més informació en la web www.metrovalencia.es i en l’app oficial.

Altres novetats

Amb la nova regulació tarifària els títols propis de Metrovalencia que es mantenen són: Senzill, TuiN, TuiN Jove, Gent Major, Mobilitat mensual i anual. A més, amb l’aparició de la targeta SUMA es deixarà de comercialitzar el Bonometro de 10 viatges. No obstant això, s’ha establit un període de sis mesos durant el qual es podrà continuar fent ús dels existents fins a esgotar el saldo, però no recarregar-lo.

Quant a la validesa zonal dels títols adquirits amb anterioritat a la integració durant el període de convivència, s’estableix que seran vàlids tant en la zona per a la qual van ser adquirits, segons el pla zonal previ a la integració, com en les zones amb la mateixa designació en la nova distribució zonal.

Arriba SUMA

Amb l’objectiu de facilitar una bona adaptació als títols SUMA 10 (els bons de 10 viatges) es podran adquirir en tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscos, estancs, i màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe).

A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis, per la qual cosa no serà necessari comprar nous suports per a aquesta mena de títols. Només serà necessari comprar una nova targeta per a obtindre els nous títols SUMA si actualment l’usuari o usuària disposa d’una TuiN personalitzada o un altre títol personalitzat de Metrovalencia.

Els nous títols SUMA ofereixen les següents tarifes: de 8 euros per a una zona, enfront dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara; i 12 o 20 euros per a Aeroport, depenent del punt d’origen del viatge, enfront dels 15’50 o 26,90 en vigor.

Quant al títol SUMA Mensual costarà 35 euros una zona i 53 euros per a viatjar per totes les zones, inclosa Aeroport. Actualment els preus d’aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït entre diferents operadors durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...