Data
05 de December de 2022

Metrovalencia va facilitar la mobilitat de 162.327 persones usuàries el dia de la Marató, quasi un 30% més que el diumenge anterior

  • La Línia 10 va incrementar un 244% els seus desplaçaments respecte al mateix dia de la setmana anterior
  • Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va distribuir bons gratis per als 30.000 participants en la carrera

Metrovalencia va facilitar la mobilitat de 162.327 persones usuàries diumenge passat 4, dia en què es va celebrar la Marató València Trinidad Alfonso, quasi un 30% més que el mateix dia de la setmana anterior, el 27 de novembre, quan es van registrar 126.951 moviments, 35.376 més.

Aquestes dades han sigut possibles perquè Metrovalencia va ampliar el seu servei per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l’eixida de la carrera, a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, i perquè la Generalitat va facilitar per primera vegada els desplaçaments de manera gratuïta als 30.000 corredors que es van congregar per a la prova.

La Línia 10 del tramvia, la que acostava de manera més directa a l’eixida i arribada als participants i públic en general, va experimentar un 244% de creixement en els seus desplaçaments respecte al diumenge anterior, atés que va passar de les 3.220 persones usuàries del 27 de novembre a les 11.077 del 4 de desembre, una diferència de 7.857 viatgers i viatgeres.

Ampliació del servei

Metrovalencia va ampliar el servei el dia de la carrera per a acostar als participants i públic a l’eixida de la Marató València Trinidad Alfonso, a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, que es va produir a primera hora del matí, en concret a les 8.15 hores.

A l’ésser a una hora tan primerenca, tant les línies de metro com les de tramvia, van avançar les hores de les seues primeres circulacions per a garantir la mobilitat d’una prova que va aconseguir el diumenge la 42é edició.

A més, com a part de les mesures de suport a aquesta prova, FGV va disposar, al costat de la motxilla del corredor o corredora, un bo per a viatjar de manera gratuïta per totes les zones de Metrovalencia, inclòs l’aeroport, un pla de la xarxa i una funda amb una il·lustració de temàtica esportiva.

Notícies relacionades

20 - 06 - 2024

Metrovalencia circularà de manera ininterrompuda en Sant Joan i oferirà més de 225.000 places de metro i tramvia per a facilitar la mobilitat

FGV programa circulacions especials en totes les línies la nit del 23 i la matinada del 24 de juny fins...
06 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a València Convention Tattoo i Urban Beat València

Del 7 al 9 de juny se celebra la trobada sobre tatuatges i el 9 el campionat nacional de dansa...
30 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a European Academy of Allergy and Clinical Immunology

Del 31 de maig al 3 de juny se celebra la trobada de clínics, investigadors i professionals de la salut...