Data
23 de May de 2016

Metrovalencia y TRAM d`Alacant oferiràn des de l’1 de juny descomptes del 20 i 50 per cent a les famílies monoparentals

Este col·lectiu se suma als avantatges de règim general i especial que ja disfruten les famílies nombroses
 
La reducció de preu es farà a través de la targeta TuiN en Metrovalencia i d’una Targeta d’Abonament Temporal en el TRAM d’Alacant, ambdós personalitzades
 
A València tindrà vigència en tota la xarxa, mentres que a Alacant no estarà inclosa la zona TAM

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà a partir de l’1 de juny descomptes del 20 i del 50 per cent en l’import de la càrrega/recarrega de tots aquells títols propis de FGV als membres de les famílies monoparentals per a poder desplaçar-se en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Les dites reduccions, de règim general i de règim especial, respectivament, se sumen als avantatges que ja disfruten les famílies nombroses.
 
En ambdós explotacions, els descomptes es faran efectius a través d’una targeta personalitzada que se sol·licita aportant el carnet individual de membre de Família Monoparental expedit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, emés per la Generalitat Valenciana o bé, en el cas de les famílies nombroses, el carnet expedit per l’organisme competent en matèria de família de qualsevol altra comunitat autònoma i que complisca els requisits establits en la normativa reguladora de protecció a les famílies nombroses.
 
A este carnet s’acompanyarà el DNI, NIE (Número d’Identificació de l’Estranger), permís de conduir o passaport en vigor de la persona sol·licitant. En el cas de menors que no tinguen els dits documents, s’haurà d’aportar el llibre de família.
 
Metrovalencia
 
La reducció del preu dels títols de transport s’efectuarà en Metrovalencia a través de la targeta portamonedes TuiN. Es tracta d’una targeta sense contacte personalitzada de color verd que emet Metrovalencia en els seus Centres d’Atenció al Client (CAC) i Punts del Client per als titulars d’un carnet de membre de família nombrosa o monoparental, expedit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en la que es pot carregar alguns títols de transport de Metrovalencia.
 
Des de l’1 de juny, esta targeta permetrà carregar la TuiN amb els referits descomptes per a les famílies nombroses o monoparentals, en el moment de la seua càrrega o recarrega. Açò significa que els titulars d’una targeta personalitzada de família nombrosa o monoparental que carreguen 10 euros de saldo en la TuiN, només hauran de pagar 8 euros si són nombroses o monoparentals generals i 5 euros si són nombroses o monoparentals especials, per a disfrutar dels seus 10 euros de saldo. Com el descompte es realitza en el moment de carregar el saldo, el preu per viatge i els límits de consum mensual són els mateixos que per als altres usuaris de la TuiN.
 
Una vegada emesa la targeta personalitzada, la primera càrrega del títol es realitza al mateix temps en el propi Centre d’Atenció al Client o Punt del Client. Les posteriors recarregues es poden efectuar directament en les màquines de venda automàtica o a través de la web de Metrovalencia.
 
Les targetes de família nombrosa o monoparental tenen una validesa d’un any des de la seua expendición o fins a la data de caducitat que s’indica en el carnet de membre de família nombrosa o monoparental, sempre que siga inferior a un any. Quan finalitze la seua validesa, s’ha de reactivar en un CAC o Punt del Client, amb la mateixa documentació requerida per a la seua obtenció i per idèntic període.
 
TRAM d’Alacant
 
Les reduccions a aplicar es duran a terme en el TRAM Metropolità d’Alacant a través d’una Targeta d’Abonament Temporal personal que es pot sol·licitar en les estacions o en la Marina, acompanyat dels documents acreditatius corresponents a la família nombrosa o monoparental.
 
Els títols de transports que es poden carregar (senzill, anada i tornada, pensionista, anada i tornada pensionista, Bono 10, Bono 30, mensual Gent Major, anual Gent Major, mensual Mobilitat, anual Mobilitat, mensual col·lectius i grup, tots ells de família nombrosa o monoparental en els seus dos règims, general i especial) no tindran descomptes en la zona TAM.
 
La targeta només podrà ser utilitzada per la persona titular de la mateixa, sense possibilitat de validar-se per als seus possibles acompanyants, per la qual cosa és necessària una targeta per a cada membre de la família monoparental o nombrosa. Una vegada emesa la targeta personalitzada, la primera càrrega del títol es realitza en una taquilla. Les posteriors recarregues es podran efectuar en les màquines de venda automàtica, en les taquilles i en els equips portàtils dels agents.
 
Les targetes tindran una validesa d’un any des de la seua expedició o fins a la data de caducitat que s’indica en el document de la Conselleria competent en matèria de família, sempre que siga inferior a un any. Una vegada esgotat el dit termini, el client ha de reactivar la mateixa, aportat els documents necessaris.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...