Data
07 de November de 2018

Plena Inclusión analitza l’accessibilitat de l’estació de Benimaclet de Metrovalencia

Persones amb discapacitat intel·lectual han testat les instal·lacions del metro
 
El Pla d’Accessibilitat de FGV preveu l’estudi de les condicions del suburbà per a discapacitats intel·lectuals i/o del desenvolupament

L’estació de metro de Benimaclet (Línies 3 i 9) de Metrovalencia ha sigut objecte de l’anàlisi i comprovació de les seues característiques sobre accessibilitat per a la utilització de les instal·lacions per part de Plena Inclusión, associació que aglutina discapacitats intel·lectuals i/o del desenvolupament. Pròximament, l’estació de Paterna (Línia 2) també serà testada.
 
Els integrants de l’entitat han sigut els encarregats d’examinar a fons les distintes dependències i elements a tindre en compte perquè els membres d’este col·lectiu no tinguen dificultats al desplaçar-se per la xarxa de metro de València.
 
FGV, dins del desenvolupament de diverses de les actuacions previstes en el seu Pla d’Accessibilitat 2017-2023, realitza una anàlisi detallat de les condicions de les estacions i dels servicis que es presten en elles, per a l’ús de les mateixes per persones amb discapacitats intel·lectuals i/o del desenvolupament.
 
De les conclusions d’esta anàlisi es derivaren actuacions per part de l’empresa pública, tant en les estacions en servici com en el disseny de les futures, per a fer més accessible tots els espais de FGV.
 
Pla d’Accessibilitat
 
El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, previst per a desenvolupar-se entre 2017 i 2023, ha sigut impulsat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.
 
El pla ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.
 
El document i les seues accions es plasmen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
 
El desenrotllament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana. Estes formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.  
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...