Data
21 de November de 2019

TRAM d’Alacant difon missatges contra la violència de gènere i actituds masclistes amb motiu del 25 de novembre

FGV se suma així a les accions  de conscienciació previstes en el  Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

Els teleindicadores i màquines d’autovenda de títols servixen com a suport d’esta iniciativa que també està present en xarxes socials

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha sumat un any més a les iniciatives promogudes a fi d’eradicar la violència de gènere i actituds masclistes, i ha activat la difusió de missatges sobre esta qüestió en les seues estacions i parades de TRAM d’Alacant i Metrovalencia, coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

Les frases encapçalades per la data del 25 de novembre són les següents: “Trenca el teu silenci i actua”; “No esperes més, demana ajuda”; “Per una societat igualitària i lliure de violència de gènere”; “No em vullgues tant i vol-me millor”; “De volta a casa vull ser lliure, no valent”;  “No mires cap a un altre costat, actua”; “Per una vida sense maltractament ni violència”. Estos missatges es difonen en valencià i en castellà.

Col·laboració en el projecte europeu TinnGo

Des de 2018, FGV és una de les entitats que recolzen el projecte TinnGo (2018-2020): Transport Innovation Gender Observatory, a través de l’hubs ITENE, projecte que va ser presentat a la convocatòria europea MG-4-3-2018: Demographic change and participation of women in transport,. Este projecte, finançat pel programa europeu Horitzó 2020, té com a objectiu promoure la participació de la dona en el sector del transport en la Unió Europea a través de la generació i recopilació de coneixement.

L’objectiu principal del projecte TinnGO és crear un marc general amb mecanismes específics per a generar canvis en el sector del transport a Europa a través d’una estratègia de mobilitat intel·ligent que siga sensible a les diferències de gènere. Per a aconseguir açò, el projecte establix un Observatori de Gènere d’Innovació en el Transport (en anglés, Transport Innovation Gender Observatory: TinnGO).

Pla d’Igualtat d’Oportunitats de FGV

En l’actualitat, en FGV s’està negociant el nou Pla d’Igualtat d’Oportunitats, emmarcat en les directrius emanades del Reial Decret Llei 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i hòmens en l’ocupació.

El Pla, amb un contingut ambiciós i exhaustiu, té previst abordar mesures en les àrees d’accés a ocupació, selecció i contractació de personal, d’exercici coresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral, de promoció professional, retribucions, prevenció de l’acaçament sexual i per raó de sexe, de comunicació i imatge corporativa, formació en igualtat i violència de gènere.

Entre les mesures que s’estan negociant, figuren accions encaminades a l’orientació de més dones a categories on hi ha menor presència femenina, donant referents d’igualtat; fomentar la coresponsabilitat en l’atenció de fills i filles; garantir que el seu atenció no suposa un fre invisible en l’accés a nivells de responsabilitat en l’empresa; i fer visible el compromís de l’empresa amb la igualtat d’oportunitats.

Així mateix, es pretén incloure progressivament accions de formació en matèria d’igualtat a tot el personal de la plantilla i l’establiment de mecanismes per a ajudar treballadores víctimes de violència de gènere. També s’està ultimant la negociació d’un nou protocol per a casos d’acaçament sexual o per raó de sexe, incloent-se també un protocol contra l’acaçament a persones LGTBI.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...