Data
04 de July de 2017

TRAM´d’Alacant participa per primera vegada en la celebració d’Orgull el pròxim 15 de juliol

  • La consellera María José Salvador ha presentat esta iniciativa acompanyada pels representants de Diversitat 
  • Les estacions i tramvies de TRAM´d’Alacant se sumen a la campanya “Amar no és delicte. L’homofobia sí. #NoOdies” 
 

La consellera d´Habittage, Obres Publiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha presentat hui en l’estació d’Estels del TRAM´d’Alacant les accions de col·laboració que desenrotllaran de manera conjunta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Diversitat, entitat social i ciutadana, integrada en la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals (FELGTBI), amb motiu de les celebracions previstes en Orgull Alacant.

Junt amb la consellera, han acudit el secretari general de Diversitat, Toño Abad, el director gerent de FGV, Andrés Sánchez Jordán, i la directora del TRAM d´Alacant, Pilar García Reche.
 
Gràcies a esta col·laboració, el TRAM´d’Alacant acollirà en les seues estacions i tramvies la campanya llançada per Diversitat “Amar no és delicte. L’homofobia sí #No odies”, en la que participa el fotògraf David Sardaña i que arreplega imatges de parelles reals que mostren la diversitat de qualsevol tipus: ètnica, cultural, funcional, social, sexual i afectiva.  
 
María José Salvador ha destacat que, igual que s’ha fet en València recentment amb motiu del Dia de l’Orgull, FGV col·labora per primera vegada a Alacant en este tipus de reivindicacions, fent seu el missatge que es llança des d’este col·lectiu, a favor de la llibertat i la diversitat. 
 
La consellera ha destacat que “cal treballar amb pas ferm per a donar visibilitat a les persones LGTBI i aconseguir,al mateix temps, que els nostres serveis de transport que oferix FGV siguen el vehicle per a transmetre els seus drets i reivindicacions durant 365 dies a l’any i no sols de manera puntual”. 
 
En este sentit, Salvador ha destacat que “les instal·lacions i trens de FGV acolliran durant tot l’any accions i campanyes de sensibilització respecte a les reivindicacions de les persones LGTBI, com en el cas de l’estació d’Estels que, en les seues principals escales d’accés, s’han tematitzat amb els colors de l’arc iris que representa a este col·lectiu”.
 
Per la seua banda, Toño Abad, hi ha destacat la seua satisfacció “pel suport que rebem per primera vegada del TRAM´d’Alacant al sumar-se a les nostres reivindicacions”, alhora que ha reconegut la llabor que des de la Conselleria i FGV “s’està fent en favor de la igualtat, la pluralitat i la diversitat”.
 
Les activitats previstes per Orgull Alcant comprenen l’exposició fotogràfica “30 anys sumant drets”, que s’exposa en el Museu de la Universitat d´Alcant, així com xarrades, trobades, tallers i concursos que se sumen als actes principals previstos el 15 de juliol, quan tindrà lloc la manifestació i festa de l Órgull.

Notícies relacionades

28 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
21 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi José Senent de Massarrojos

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Una...
14 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi IALE International School de L’Eliana

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Cinquanta...