Data
15 de January de 2018

Benidorm serà la primera estació en superfície del TRAM d`Alacant a tindre validadores d’entrada i eixida

S’instal·laran quatre passos reversibles, un d’ells per a persones de mobilitat reduïda
 
L’actuació completarà la remodelació efectuada en la fatxada exterior, l’interior de l’edifici, zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà enguany una línia de validació en l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant, actuació que completarà els treballs de modernització que s’han realitzat en la dita instal·lació.
 
L’estació de Benidorm serà la primera en superfície del TRAM d’Alacant que comptarà amb este sistema d’entrada i eixida d’usuaris, ja que en l’actualitat tan sols les estacions subterrànies del centre d’Alacant (Estels, Mercat i Marq-Castillo) compten amb este sistema de control i regulació del tràfic de viatgers.
 
En concret, la xarxa de peatge amb línies de validació de FGV a Alacant es va implantar en 2007 per primera vegada, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq (hui Marq-Castillo), el que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM´d’Alacant.
 
Amb els treballs a realitzar es pretén muntar una línia de validació en l’interior del vestíbul, amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM´d’Alacant. Estos dispositius admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
Remodelació de l’estació
 
Les esmentades actuacions de remodelació en l’estació de Benidorm han afectat la fatxada exterior, així com a l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges.
 
L’objectiu ha sigut aconseguir una renovació estètica i funcional, millorant en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a estes instal·lacions, amb la incorporació d’una nova imatge exterior, per mitjà d’un nou tancament de panells i sistema d’enllumenat.
 
A més, s’ha habilitat un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.
 
Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbord entre la Línia 1 (Luceros-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en la que conviuen els tren-TRAM de la L1 amb els trens convencionals de la L9.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...