Data
15 de January de 2018

Benidorm serà la primera estació en superfície del TRAM d`Alacant a tindre validadores d’entrada i eixida

S’instal·laran quatre passos reversibles, un d’ells per a persones de mobilitat reduïda
 
L’actuació completarà la remodelació efectuada en la fatxada exterior, l’interior de l’edifici, zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà enguany una línia de validació en l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant, actuació que completarà els treballs de modernització que s’han realitzat en la dita instal·lació.
 
L’estació de Benidorm serà la primera en superfície del TRAM d’Alacant que comptarà amb este sistema d’entrada i eixida d’usuaris, ja que en l’actualitat tan sols les estacions subterrànies del centre d’Alacant (Estels, Mercat i Marq-Castillo) compten amb este sistema de control i regulació del tràfic de viatgers.
 
En concret, la xarxa de peatge amb línies de validació de FGV a Alacant es va implantar en 2007 per primera vegada, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq (hui Marq-Castillo), el que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM´d’Alacant.
 
Amb els treballs a realitzar es pretén muntar una línia de validació en l’interior del vestíbul, amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM´d’Alacant. Estos dispositius admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
Remodelació de l’estació
 
Les esmentades actuacions de remodelació en l’estació de Benidorm han afectat la fatxada exterior, així com a l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges.
 
L’objectiu ha sigut aconseguir una renovació estètica i funcional, millorant en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a estes instal·lacions, amb la incorporació d’una nova imatge exterior, per mitjà d’un nou tancament de panells i sistema d’enllumenat.
 
A més, s’ha habilitat un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.
 
Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbord entre la Línia 1 (Luceros-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en la que conviuen els tren-TRAM de la L1 amb els trens convencionals de la L9.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...