Data
03 de March de 2022

El servei nocturn de cap de setmana “A la Lluna de Metrovalencia” torna el divendres 4 i el dissabte 5

Prese
  • Els trens i tramvies circularan fins prop de les 3 hores els divendres, dissabtes i vespres de festius
  • Les línies de metro reforçaran les seues circulacions el dissabte i diumenge per les mascletades i les de tramvia viatjaran a doble composició

La Generalitat posarà en servei de nou aquest pròxim cap de setmana, els dies 4 i 5 de març, la seua oferta de metros i tramvies nocturns de divendres, dissabtes i vespres de festius denominada “A la Lluna de Metrovalencia”.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es recorda a les persones usuàries que l’ús de màscara és obligatori en estacions, parades en superfície i interior dels vehicles per a continuar garantint un transport segur i que tant els vestíbuls de les estacions com les unitats de metro i tramvia compten amb dosificadors de gel hidroalcóholico per al seu ús gratuït.

El servei nocturn de Metrovalencia es va posar en servei al desembre de 2018 i va deixar de funcionar al març de 2020, a conseqüència de la pandèmia. Ara, coincidint amb la menor incidència de COVID-19 i amb l’avanç de la vacunació, es recupera també com a part del dispositiu previst per FGV amb motiu de la festa de Falles.

Al seu torn, amb motiu de les primeres mascletades de cap de setmana, les línies de metro oferiran serveis de reforç entre les 12 i les 16 hores, mentre que les línies de tramvia circularan a doble composició per a oferir més places disponibles per a les persones usuàries.

Característiques del servei

El servei nocturn previst ofereix els mateixos horaris que abans de la seua interrupció. La prolongació de l’horari permet que circulen trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minutos pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serrería.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap als diferents destins tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

En les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minutos. En línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l’últim tramvia en servei que arribarà fins a Mas del Rosari.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins es produeix entorn de les 2.30 hores.

Campanya de promoció

El servei compte en el seu retorn amb una campanya de promoció amb una nova imatge realitza per la il·lustradora valenciana Luna Pa. El cartell fa al·lusió a la nit, a les persones usuàries i als animals nocturns com a imaginaris acompanyants, representats de manera simbòlica i amable. S’ha triat fauna representativa valenciana com la ratapinyada, imatge de l’escut de la ciutat de València, la rabosa, un mussol i l’òbila.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...