Data
28 de September de 2022

Els integrants del projecte europeu SPROUT sobre noves polítiques de mobilitat es reuneixen a València i visiten la xarxa de metro i tramvia

  • Aquesta iniciativa està inclosa en el programa europeu Horitzó 2020 i participen l’Ajuntament de València, Fundació Valenciaport i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana
  • Els participants han visitat en l’estació de Colón la consigna de la xarxa citypaq, a Torrent Avinguda l’aparcament de bicicletes cicloparc i han realitzat un recorregut en la nova Línia 10

Els participants en l’Assemblea del projecte europeu SPROUT, dirigit a desenvolupar respostes innovadores de mobilitat i que se celebra a València aquesta setmana, han visitat aquest matí les instal·lacions de la xarxa de metro i tramvia de Metrovalencia.

Aquesta iniciativa està inclosa en el programa europeu Horitzó 2020 i compta amb la participació de l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) juntament amb 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes d’investigació i universitats.

El projecte té com a objectiu principal situar a les ciutats en el centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions a aquests problemes desenvolupades per sis ciutats pilot: València, Pàdua, Kalisz, Budapest i Tel Aviv, i una asiàtica, la xinesa Ningbo.

València acull la V Assemblea de la iniciativa SPROUT els dies 27 i 28 de setembre. Les sessions de treball se celebren en la seu de la Fundació Valenciaport i s’ha inclòs la visita les instal·lacions de Metrovalencia per a comprovar el funcionament de dos projectes impulsats per SPROUT com les consignes per a recollida de paquets i els aparcaments de bicicletes cicloparc.

En aquest recorregut per la xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana, els participants han comprovat el funcionament d’una de les consignes de recollida de paquets de la ‘xarxa citypaq”, instal·lada en l’estació de Colón per Correus.

Les consignes per a la recollida de compres en línia estan instal·lades per Correus a Xàtiva i Colón i eviten el transport d’última milla a les ciutats, per la qual cosa es redueix el trànsit i, per tant, les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, el soroll, la congestió i els problemes provocats pels vehicles mal aparcats que entreguen paquets.

Després de Colón els assistents s’han desplaçat a l’estació de Torrent Avinguda per a conéixer l’estacionament de bicicletes, denominats cicloparcs, posteriorment des d’aquesta estació s’han desplaçat fins a Bailèn per a connectar amb la Línia 10 i des d’Alacant arribar a la parada de Natzaret.

Actualment, Metrovalencia compta amb cicloparcs a Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris, Aragó i Quart de Poblet en Metrovalencia, i en l’estació de Benidorm en TRAM d’Alacant.

Les persones que desitgen fer ús d’aquest servei han de ser portadores d’una targeta carregada amb un títol de transport en vigor. La targeta ha de registrar-se prèviament en www.metrovalencia.es o www.tramalacant.es.

Per a accedir al cicloparc és necessari acostar aquesta targeta al lector situat al costat de la porta d’accés.

Les bicicletes han de col·locar-se en els llocs habilitats per a això, sense ocupar més espai que el reservat per a cadascuna. El temps màxim que pot romandre una bicicleta dins d’aquest cicloparc és de 24 hores.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...