Data
07 de May de 2018

Els usuaris de Metrovalencia poden disfrutar esta setmana de la lectura de les millors novel·les del festival València Negra

Seixanta llibres de quinze autors es depositaran a partir de matí i fins al diumenge en els seients del metro i tramvia
 
Les obres es poden portar a casa, amb el prec que es tornen al suburbà perquè altres persones també puguen llegir els relats

Els usuaris de Metrovalencia podran disfrutar, a partir de matí i fins al diumenge dia 13, de la lectura de les millors novel·les que participen en el festival València Negra que s’està celebrant en la ciutat des del passat dia 4. En les sis línies de metro i en les tres de tramvia, el viatger es trobarà en els seients buits els títols dels finalistes de les tres categories existents -Millor Novel·la en Llengua estrangera, Millor Novel·la en Castellano i Millor Novel·la en Valencià- que entretindran els passatgers durant el seu viatge i en les seues cases.
 
Precisament, una de les característiques d’esta iniciativa (bookcrossing) de l’organització de València Negra és que els passatgers poden emportar-se el llibre a les seues cases per a poder concloure el text que poden iniciar durant el seu viatge, amb el prec que quan finalitzen la lectura ho tornen a la xarxa del suburbà perquè una altra persona puguen també disfrutar dels relats.
 
En total, seran 15 títols i més de 60 exemplars que els viatgers del metro i tramvia podran llegir gràcies a la col·laboració entre València Negra i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb l’objectiu comú de la promoció de la lectura, que és l’origen del Festival.
 
Per als organitzadors, el metro i el tramvia són llocs clàssics de lectura, per la qual cosa inviten els usuaris, igual que Metrovalencia, a disfrutar del gènere negre, i a compartir els llibres amb altres viatgers i a opinar sobre les novel·les.
 
A més, la col·laboració entre l’empresa pública i l’organització del festival permetrà ampliar la difusió del mateix, gràcies a la instal·lació de tanques publicitàries en les principals estacions.
València Negra
 
La sexta edició del festival cultural VLC Negra se celebra entre el 4 i el 13 de maig a València. Un any més, esta cita amb la literatura i altres expressions artístiques que rodegen al gènere negre creix en nombre d’autors internacionals, activitats, seus, clubs de lectura i municipis on se celebraran esdeveniments. A més de València, el festival visitarà les localitats d’Aldaia, Benetússer, Burjassot i La Font de la Figuera.
 
Uns dels senyals d’identitat de VLC Negra és la seua vocació d’estendre l’oferta cultural per tota la ciutat i inclús a altres municipis. Així, tindrà presència en sales de teatre, cines, llibreries, museus, centres culturals, fundacions, centres educatius, biblioteques, establiments gastronòmics, escoles d’adults, cellers o instituts oficials. En total, seran 40 les seus de VLC Negra en 2018 enfront de les 28 de la passada edició.
 
El festival quasi duplica el nombre d’autors internacionals respecte a la passada edició. França estarà representada amb quatre autors: dos d’ells, Bernard Minier i Frank Thillez, estan considerats, actualment, els dos millors autors de thrillers del país veí. Els secundaran Romain Puértolas i Marin Ledun. Itàlia aporta tres: Sant Piazzese, Ben Pastor i Marko Zilahy. També hi haurà un peruà, Jorge Eduardo Benavides. Lleó i Black completen la nòmina d’estrangers en VLC Negra 2018.
 
VLC Negra torna a comptar amb els dos autors més veterans i reputats del panorama nacional, quelcom que ja va fer en la seua primera edició, en 2013: Juan Madrid i Andreu Martín. També assistiran dos guanyadors del premi Millor Novel·la VLC Negra: Carlos Zanón i Alexis Ravelo, a més de Víctor de l’Arbre, Fernando Marías, Espido Freire, José Carlos Somoza, Jerónimo Tristante o Vicente Garrido. Pasqual Alapont, Jordi Colonques i Joan Canella, Susana Hernández, Ariadna Herrero o Martí Dominguez són alguns dels autors valencians i en llengua catalana que podrà escoltar i veure el públic durant el festival.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...