Data
19 de December de 2022

FGV adjudica els treballs d’auscultació i control de qualitat de via de la xarxa de Metrovalencia

  • El nou contracte compta amb un pressupost de 1,1 milions d’euros, IVA inclòs, per un període de dos anys
  • Aquest tipus d’estudis permeten determinar i planificar les labors de manteniment preventiu i correctiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la contractació dels serveis d’auscultació geomètrica i dinàmica, control de qualitat de via i consultoria de la xarxa de Metrovalencia.

El pressupost d’aquests treballs ascendeix a 1,1 milions d’euros, IVA inclòs, i s’han previst per un període de dos anys. El control, supervisió, anàlisi i seguiment de l’evolució dels paràmetres geomètrics de la via és una de les claus més importants per a garantir la seguretat operativa en la circulació dels trens i tramvies.

L’àmbit del contracte és la totalitat de la xarxa i terrenys d’FGV a la província de València. La xarxa de Metrovalencia compta amb 161,4 quilòmetres, corresponent a les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana, i en els quals s’inclouen els 29,5 quilòmetres de túnel.

El pla de manteniment de via d’FGV estableix la freqüència de les inspeccions de la via i els aparells de via, per a planificar així les activitats de manteniment preventiu i correctiu, per la qual cosa aquests treballs, objecte d’aquest contracte, es realitzen de manera periòdica també en TRAM d’Alacant.

Al seu torn, en els últims anys FGV està desenvolupant la seua pròpia normativa de via, basada en la normativa AENOR, en la qual es defineixen els paràmetres i toleràncies dins de les quals han de mantindre’s les infraestructures per a garantir la qualitat i la seguretat en l’explotació ferroviària.
L’objecte d’aquest contracte és l’obtenció de les dades necessàries per a la gestió del manteniment de la via i la seua infraestructura, inclosa el seu mesurament, processament, càlcul i obtenció de conclusions.

Les accions previstes comprenen l’auscultació geomètrica i dinàmica de la via per a conéixer el seu estat i evolució i planificar les activitats de manteniment; el control geomètric dels aparells de via que per a detectar possibles desviacions respecte als estàndards de qualitat recollits en la normativa vigent; alçaments topogràfics, replantejos i altres activitats complementàries; i treballs de consultoria ferroviària relacionats amb l’objecte del contracte i elaboració d’informes tècnics.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...