Data
19 de December de 2022

FGV adjudica els treballs d’auscultació i control de qualitat de via de la xarxa de Metrovalencia

  • El nou contracte compta amb un pressupost de 1,1 milions d’euros, IVA inclòs, per un període de dos anys
  • Aquest tipus d’estudis permeten determinar i planificar les labors de manteniment preventiu i correctiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la contractació dels serveis d’auscultació geomètrica i dinàmica, control de qualitat de via i consultoria de la xarxa de Metrovalencia.

El pressupost d’aquests treballs ascendeix a 1,1 milions d’euros, IVA inclòs, i s’han previst per un període de dos anys. El control, supervisió, anàlisi i seguiment de l’evolució dels paràmetres geomètrics de la via és una de les claus més importants per a garantir la seguretat operativa en la circulació dels trens i tramvies.

L’àmbit del contracte és la totalitat de la xarxa i terrenys d’FGV a la província de València. La xarxa de Metrovalencia compta amb 161,4 quilòmetres, corresponent a les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana, i en els quals s’inclouen els 29,5 quilòmetres de túnel.

El pla de manteniment de via d’FGV estableix la freqüència de les inspeccions de la via i els aparells de via, per a planificar així les activitats de manteniment preventiu i correctiu, per la qual cosa aquests treballs, objecte d’aquest contracte, es realitzen de manera periòdica també en TRAM d’Alacant.

Al seu torn, en els últims anys FGV està desenvolupant la seua pròpia normativa de via, basada en la normativa AENOR, en la qual es defineixen els paràmetres i toleràncies dins de les quals han de mantindre’s les infraestructures per a garantir la qualitat i la seguretat en l’explotació ferroviària.
L’objecte d’aquest contracte és l’obtenció de les dades necessàries per a la gestió del manteniment de la via i la seua infraestructura, inclosa el seu mesurament, processament, càlcul i obtenció de conclusions.

Les accions previstes comprenen l’auscultació geomètrica i dinàmica de la via per a conéixer el seu estat i evolució i planificar les activitats de manteniment; el control geomètric dels aparells de via que per a detectar possibles desviacions respecte als estàndards de qualitat recollits en la normativa vigent; alçaments topogràfics, replantejos i altres activitats complementàries; i treballs de consultoria ferroviària relacionats amb l’objecte del contracte i elaboració d’informes tècnics.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...