Data
01 de September de 2018

FGV adjudica la instal·lació d’ATP en Alfàs del Pi prèvia a l’enclavatge electrònic del baixador de la L9 del TRAM d’Alacant

La Protecció Automàtica de Tren (ATP) és prèvia i indispensable per a la posada en marxa del dispositiu de seguretat
 
Les actuacions permetran incrementar la regularitat i puntualitat del servici

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la redacció de projecte i execució de les obres d’un sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) per al baixador de l’Alfàs del Pi, pertanyent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia). El valor del contracte ascendix a 514.386,23 euros, IVA inclòs.
 
Esta actuació és prèvia i indispensable per a la instal·lació d’un enclavatge electrònic en el mateix baixador que, per la seua situació estratègica, augmentarà la capacitat de la Línia 9, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, i permetrà incrementar la regularitat i puntualitat del servici.
 
En este sentit, FGV està finalitzant els tràmits administratius per a l’adjudicació definitiva de la redacció del projecte i execució de les obres de senyalització, energia i comunicació d’este mateix baixador que es concretarà en el dispositiu de seguretat citat, l’enclavatge electrònic, que compta amb un pressupost inicial de 1.456.696,53 euros, IVA inclòs.
 
Actualment, el baixador de l’Alfàs del Pi no disposa de cap sistema de senyalització ferroviària, per la qual cosa esta actuació es considera necessària per part de FGV per a homogenizar este punt amb la resta de la Línia 9 que es troba en ple procés de modernització.
 
Estos treballs s’emmarquen dins de les inversions que està impulsant la Conselleria d’Habitagte, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...