Data
06 de January de 2023

FGV adjudica un estudi d’adequació de les reixetes de ventilació en Metrovalencia per a disminuir el soroll del trànsit rodat

  • En total la xarxa compta amb 166 malles metàl·liques situades en calçades, voreres, zones enjardinades, etcètera dels sis municipis amb trams subterranis
  • L’informe analitzarà la problemàtica de cada reixeta, la solució de cada cas i la forma de treball per a millorar el servei

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat l’elaboració d’un estudi d’avaluació de totes les reixetes de ventilació dels túnels de la xarxa de Metrovalencia amb l’objectiu de disminuir el soroll que es produeix quan els vehicles circulen per damunt als carrers dels sis municipis en els quals existeixen trams subterranis (València, Torrent, Alboraia, Mislata, Quart de Poblet i Manises).

Per a això, FGV destinarà 110.352 euros, IVA inclòs, en els treballs de consultoria i assistència tècnica, que consistiran en la redacció d’un projecte constructiu i direcció d’obra. Les conclusions es plasmaran en un estudi per a, posteriorment, poder executar les obres de millora indicades en les instal·lacions de Metrovalencia.

El total de reixetes per a la ventilació dels seus túnels a analitzar és de 166, sobre les quals habitualment circula el trànsit pesat. El desgat que han patit algunes d’elles al llarg dels anys ha creat algunes deterioracions i ha provocat que alguns elements queden solts, la qual cosa, a vegades, pot ocasionar sorolls.

FGV ha dut a terme diverses actuacions de millora en zones concretes, però per a solucionar el problema de manera definitiva és necessari realitzar un estudi detallat que analitze la problemàtica, la solució de cada cas i la forma de treball per a executar-la, realitzant el preceptiu projecte constructiu.

L’àmbit de l’estudi són les reixetes de Metrovalencia situades en vies públiques: calçades, voreres, zones enjardinades, etcètera, excepte les de la Línia 10 de tramvia (Alacant-Natzaret), atés que les seues reixetes es van estrenar al maig.

L’objectiu és millorar el servei i disminuir les possibles molèsties que es puguen causar als veïns i veïnes dels barris de València, Torrent, Alboraia, Mislata, Quart de Poblet i Manises pels quals discorre el metro.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...