Data
11 de January de 2017

FGV destinarà 1,6 milions d’euros al manteniment de la T2 de València

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la licitació de estes actuacions

L’objectiu és garantir les condicions de seguretat, salubritat i manteniment i conservació òptimes

El túnel i les vies en superfície van patir l’abandó de l’anterior Consell en 2011

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la contractació del “Servici de Manteniment Preventiu, Correctiu i Execució d’Obres Accessòries en la Infraestructura de la futura línia T2 de València”, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El pressupost inicial superarà els 1,6 milions d’euros, IVA inclòs. Amb esta licitació, l’empresa pública podrà fer el manteniment, conservació, així com garantir les condicions de salubritat d’esta infraestructura, paralitzada i abandonada des de 2011 per l’anterior Consell.

La T2, construïda per l’antiga empresa GPT, hui EIGE, comprén un itinerari que té l’origen en el  carrer d’Alacant i continua a través d’un túnel fins a Germans Maristes. D’allí l’itinerari en superficie arriba fins a Natzaret. El manteniment que es licita afecta exclusivament al tram subterrani. Les instal·lacions, juntament amb les competències ferroviàries van ser traspassades l’any passat a FGV.

A partir d’esta transferència s’han planificat una sèrie d’inversions que amb les quals no comptava la T2. Ni pel que fa al manteniment,  ni tampoc a la conservació. L’anterior Consell va paralitzar les obres de la T2 en 2011.

El contracte amb dos anys de durada té com a primer objectiu preservar la integritat de les obres i de les instal·lacions executades fins ara, alhora que garantirà la seguretat tant dels veïns com dels propis treballadors. Es remarca allò que fa referencia a la seguretat estructural, espais de treball i zones perilloses; sòls, obertures, desnivells i baranes; barandats, finestres, etc.; vies de circulació; portes; desnivells, escales de tota de classe i eixides d’evacuació; condicions de protecció contra incendis i de la instal·lació elèctrica; orde, neteja i manteniment; condicions ambientals  i il·luminació en els llocs de treball; així com  materials i locals de primers auxilis.

Inicialment, l’adjudicatari haurà de realitzar, davall la supervisió de FGV, els projectes d’adequació i de legalització d’instal·lacions, d’acord amb la legislació vigent. Per exemple, el projecte d’adequació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió; el projecte de legalització de connexions elèctriques per a regularitzar el subministrament amb la companyia subministradora; el projecte d’evacuació d’aigües pluvials del túnel; i el projecte de monitorització i vigilancia, a través d’un sistema de telecomandament.

Així mateix, l’adjudicatari estarà obligat també a la redacció, durant els primers tres mesos de vigència del contracte, dels plans de manteniment de totes les infraestructures de la futura T2. Per tant, en qüestió d’un mes màxim es firmarà el contracte, s’elaborarà un inventari complet de totes les ubicacions tècniques a mantindre segons un model prèviament acordat amb FGV.

L’adjudicatari estarà obligat també durant el primer any del contracte a la redacció d’una Inspecció Tècnica d’Edificis i Estacions que arreplegue la informació relativa a la situació general dels elements de l’edifici, a fi d’avaluar i establir els elements que s’han de reparar, les prioritats d’intervenció, i si és el cas, la necessitat d’altres informes complementaris incloent l’informe pericial sobre l’estat estructural i possibles reparacions necessàries d’estructures de formigó i metàl·liques.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...