Data
11 de January de 2017

FGV destinarà 1,6 milions d’euros al manteniment de la T2 de València

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la licitació de estes actuacions

L’objectiu és garantir les condicions de seguretat, salubritat i manteniment i conservació òptimes

El túnel i les vies en superfície van patir l’abandó de l’anterior Consell en 2011

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la contractació del “Servici de Manteniment Preventiu, Correctiu i Execució d’Obres Accessòries en la Infraestructura de la futura línia T2 de València”, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El pressupost inicial superarà els 1,6 milions d’euros, IVA inclòs. Amb esta licitació, l’empresa pública podrà fer el manteniment, conservació, així com garantir les condicions de salubritat d’esta infraestructura, paralitzada i abandonada des de 2011 per l’anterior Consell.

La T2, construïda per l’antiga empresa GPT, hui EIGE, comprén un itinerari que té l’origen en el  carrer d’Alacant i continua a través d’un túnel fins a Germans Maristes. D’allí l’itinerari en superficie arriba fins a Natzaret. El manteniment que es licita afecta exclusivament al tram subterrani. Les instal·lacions, juntament amb les competències ferroviàries van ser traspassades l’any passat a FGV.

A partir d’esta transferència s’han planificat una sèrie d’inversions que amb les quals no comptava la T2. Ni pel que fa al manteniment,  ni tampoc a la conservació. L’anterior Consell va paralitzar les obres de la T2 en 2011.

El contracte amb dos anys de durada té com a primer objectiu preservar la integritat de les obres i de les instal·lacions executades fins ara, alhora que garantirà la seguretat tant dels veïns com dels propis treballadors. Es remarca allò que fa referencia a la seguretat estructural, espais de treball i zones perilloses; sòls, obertures, desnivells i baranes; barandats, finestres, etc.; vies de circulació; portes; desnivells, escales de tota de classe i eixides d’evacuació; condicions de protecció contra incendis i de la instal·lació elèctrica; orde, neteja i manteniment; condicions ambientals  i il·luminació en els llocs de treball; així com  materials i locals de primers auxilis.

Inicialment, l’adjudicatari haurà de realitzar, davall la supervisió de FGV, els projectes d’adequació i de legalització d’instal·lacions, d’acord amb la legislació vigent. Per exemple, el projecte d’adequació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió; el projecte de legalització de connexions elèctriques per a regularitzar el subministrament amb la companyia subministradora; el projecte d’evacuació d’aigües pluvials del túnel; i el projecte de monitorització i vigilancia, a través d’un sistema de telecomandament.

Així mateix, l’adjudicatari estarà obligat també a la redacció, durant els primers tres mesos de vigència del contracte, dels plans de manteniment de totes les infraestructures de la futura T2. Per tant, en qüestió d’un mes màxim es firmarà el contracte, s’elaborarà un inventari complet de totes les ubicacions tècniques a mantindre segons un model prèviament acordat amb FGV.

L’adjudicatari estarà obligat també durant el primer any del contracte a la redacció d’una Inspecció Tècnica d’Edificis i Estacions que arreplegue la informació relativa a la situació general dels elements de l’edifici, a fi d’avaluar i establir els elements que s’han de reparar, les prioritats d’intervenció, i si és el cas, la necessitat d’altres informes complementaris incloent l’informe pericial sobre l’estat estructural i possibles reparacions necessàries d’estructures de formigó i metàl·liques.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...